foto αρχείου
Τέσσερις εστίες φωτιάς ξέσπασαν στο νησί της Θάσου το απόγευμα της Τετάρτης 6 Αυγούστου, αμέσως μετά την καταιγίδα που έπληξε την περιοχή, προκαλώντας έντονη κεραυνική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο πεδίο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ ενισχύσεις αναμένονται ακτοπλοϊκώς από την Καβάλα. Συγκεκριμένα, μετακινούνται προς το νησί 50 επιπλέον πυροσβέστες με 13 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων της 2ης και 7ης ΕΜΟΔΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του kavalanews.gr, η πρώτη εστία εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή κοντά στο Φράγμα των Μαριών. Οι υπόλοιπες εστίες εντοπίστηκαν στον Πρίνο και στο Καζαβίτι, περιοχές όπου οι κεραυνοί χτύπησαν με ιδιαίτερη ένταση.
Η κινητοποίηση των αρχών είναι άμεση, με στόχο τον ταχύ περιορισμό των μετώπων και την αποτροπή εξάπλωσης της πυρκαγιάς σε κατοικημένες περιοχές.





