Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργούν οι αρμόδιες λιμενικές αρχές για τον τραγικό πνιγμό της 11χρονης, η οποία έχασε τη ζωή της την 1η Αυγούστου 2025 στη θαλάσσια περιοχή του Ίμερου Ροδόπης. Η είδηση έχει προκαλέσει συγκλονισμό και έντονη κινητοποίηση στην τοπική κοινωνία.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, μεταξύ των συλληφθέντων είναι η αδερφή της ανήλικης, η οποία κατηγορείται για «έκθεση» βάσει του άρθρου 306 του Ποινικού Κώδικα. Παράλληλα, κατηγορίες για «παράλειψη προσφοράς βοήθειας» (άρθρο 307 Π.Κ.) αντιμετωπίζουν:
- Ένας 43χρονος ημεδαπός, εποχιακός χειριστής ταχύπλοου σκάφους,
- Ένας 47χρονος δημοτικός υπάλληλος,
- Και μία 27χρονη εποχιακή ναυαγοσώστρια, υπήκοος Κύπρου.
Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο διερεύνησης των αιτιών και πιθανών ευθυνών για την καθυστέρηση παροχής βοήθειας, καθώς και για την πιθανή έλλειψη ναυαγοσωστικής κάλυψης ή κατάλληλου συντονισμού στο σημείο του δυστυχήματος. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και οι εξελίξεις παρακολουθούνται στενά από τις τοπικές αρχές και την κοινή γνώμη.





