Ένα ξεχωριστό βιωματικό εργαστήριο δημιουργικού τουρισμού με θέμα το ζαχαροκάλαμο και το παραδοσιακό πετιμέζι πραγματοποιείται την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2025 και ώρα 19:00, στη Γενισέα Ξάνθης.
Η δράση διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Ροδόπης σε συνεργασία με τη Γενισέα Κοιν.Σ.Επ, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου διακρατικής συνεργασίας ENERDECA II.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της τοπικής παράδοσης, της γαστρονομίας και του φυσικού πλούτου της περιοχής, μέσα από βιωματική συμμετοχή. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία παρασκευής προϊόντων με βάση το ζαχαροκάλαμο, να συμμετέχουν στην παρασκευή πετιμεζιού και να συμβάλουν στη συσκευασία των προϊόντων.
Η πρωτοβουλία ενισχύει τον δημιουργικό και βιώσιμο τουρισμό, προβάλλοντας την τοπική γνώση και τις παραδοσιακές τεχνικές ως αυθεντικές εμπειρίες που ενώνουν την τοπική κοινότητα με τους επισκέπτες.
Το εργαστήριο αποτελεί συνέχεια του σεμιναρίου «Ερμηνεία Πόρων και Δημιουργικός Τουρισμός», που πραγματοποιήθηκε στις 14-15 Ιουλίου 2025 και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός δικτύου δημιουργικού τουρισμού σε Ροδόπη και Ξάνθη.
📌 Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
📞 Για πληροφορίες:
Κρίστι Αλεξανδρίδου
Τηλ.: 6944 264737
📧 Email: [email protected]






