ΑθλητικάΤελευταία Νέα

Τάσος Ταρενίδης: Ενεργοποιούμε τους ενδιαφερόμενους να δημιουργήσουν συλλογικότητα για το άθλημα της σκοποβολής

Πραγματοποιήθηκαν από τον Σκοπευτικό Όμιλο Αποφοίτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, διασυλλογικοί αγώνες αεροβόλων όπλων, Α’ κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών-Εφήβων-Νέων (ΑΓΕΝ) και Παίδων Α και Β στο σκοπευτήριο Δαφνώνα του Δήμου Ξάνθης.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Τάσος Τερενίδης, δεσμεύτηκε ότι η οργάνωση του αθλήματος στον Δήμο Ξάνθης θα ξεκινήσει άμεσα με τη δημιουργία Συλλόγου-Ομίλου που θα λάβει σύντομα νομική μορφή, ώστε να ξεκινήσουν οι προπονήσεις στο σκοπευτήριο του Δήμου Ξάνθης.

Ο Τάσος Ταρενίδης ήδη ξεκίνησε να συλλέγει ονόματα ενδιαφερομένων για την εγγραφή τους στον υπο σύσταση σύλλογο, καθώς είναι αρκετοί αυτοί που αγαπούν το άθλημα και δεν έχουν μέχρι τώρα τρόπο να ενεργοποιηθούν και επι πρόσθετα το ενδιαφέρον διευρύνεται καθώς όπως είναι γνωστό, τα παιδιά που διακρίνονται σε σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, πριμοδοτούνται με επιπλέον μόρια για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Σε επίπεδο εθνικών αγώνων, οι διοργανώσεις που δίνουν μόρια, είναι το Μαθητικό πρωτάθλημα και οι Πανελλήνιοι αγώνες, ενώ τα μόρια της κάθε νίκης ισχύουν για 3 χρόνια.

Περισσότεροι από 100 επισκέπτες,  αθλητές με τους συλλόγους τους,  προπονητές και  συνοδοί, είχαν  την ευκαιρία να χαρούν τις ομορφιές της περιοχής,  να συνομιλήσουν με νέους που ενδιαφέρονται για το άθλημα της σκοποβολής στην Ξάνθη και να ανταλλάξουν απόψεις για τον τρόπο που πρέπει να οργανωθεί το άθλημα στην περιοχή.

Ο Αλέξανδρος Δημάκος, Μέλος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σκοποβολής και πρώην αντιπρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, μαζί με τον Ομοσπονδιακό μας προπονητή   Νίκο Βουδούρη, συνεισέφεραν στην άψογη οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων και με ευγένεια έδιναν πληροφορίες για το άθλημα της σκοποβολής, σε αρκετούς που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους.

Σημειώνουμε, την αθόρυβη  συμμετοχή στους αγώνες, του Κωνσταντίνου Λάζου με την εξαιρετική επίδοση  της  κατάρριψης του Πανελλήνιου ρεκόρ στο τουφέκι και  τη  συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα στο Πανευρωπαϊκό, τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, στην Ουγγαρία με την καλύτερη επίδοση(620.0) όλων των εποχών από άνδρα σκοπευτή στην Ελλάδα, σε αναγνωρισμένους από την Ομοσπονδία, αγώνες.

Επίσης σημειώνουμε, την διακριτική παρουσία της Ξανθιώτισσας σκοπεύτριας, Ελένης Σιδηροπούλου, με καταγωγή από τον Δαφνώνα, που ήρθε 2η στο πιστόλι νεανίδων και 3η στο τουφέκι νεανίδων και ελπίζουμε στην βοήθειά της, για την εξέλιξη της σκοποβολής στην Ξάνθη.

Σχετικά Άρθρα