Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης για την “Γιορτή της Μητέρας”

ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Στις 9 Μαΐου του 1907 πεθαίνει στην Αμερική η Anna Maria Jarvis που θεωρήθηκε πρωταγωνίστρια για την εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής διαβίωσης και ιατρικής φροντίδας των παιδιών.
Η ίδια έχασε οκτώ παιδιά προφανώς γιατί δεν είχαν κατάλληλες συνθήκες και ιατρική φροντίδα. Της έμειναν τέσσερα παιδιά. Η κόρη της Ann Jarvis κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου μοίραζε λευκά γαρύφαλλα
στην εκκλησία της ενορίας της εις ανάμνηση της μητέρας της που αγαπούσε τα λευκά γαρύφαλλα. Το 1914 ο Πρόεδρος της Αμερικής Wilson υπογράφει το ψήφισμα του κογκρέσου για την καθιέρωση της
γιορτής της μητέρας την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.
Αυτή την ημέρα έρχεται στο νου μας η ζεστή αγκαλιά της μητέρας μας, το γεμάτο λατρεία βλέμμα της, η απέραντη υπομονή της. Η καρδιά της μάνας η πλημμυρισμένη από αγάπη για το παιδί της που ζει και αναπνέει για το καλό του.
Είπε ο Ρουσσώ « η μάνα τρέφει το παιδί της με το αίμα της, το γάλα της και τις αρετές της. Μάνα ζωοδότρα, μάνα χαράς καταφύγιο, παρηγοριάς λιμάνι. Μεστό απομεσήμερο ζωής, αέναη προσφορά αγάπης, μάνα ανεξάντλητη. »
Ας την θυμηθούμε λοιπόν όλοι αυτή την ημέρα χαρίζοντας της ένα λουλούδι, ένα γλυκό φιλί και ένα ευχαριστώ που θα την ανεβάσουν ως τα ουράνια.
Σε ευχαριστώ μητέρα, μάνα, μαμά!!
Θα σ’αγαπώ πάντα!

Η Πρόεδρος το Σ.Ο.Ξ. Η Γραμματέας
Ξένια Κοτσανίδου Σοφία Καράκου

Τα μέλη

Σχετικά Άρθρα