Κύριο ΘέμαΜειονότηταΤελευταία Νέα

Σμίνθη: Έβγαλαν από το Τζαμί τον ψευτομουφτή Τράμπα – Επέμβαση και της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα (video)

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στο Τέμενος της Σμίνθης με τον ψευτομουφτή Ξάνθης, Μουσταφά Τράμπα να εκδιώχνεται από τους πιστούς μουσουλμάνους κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής.

Ο ψευτομουφτής, προσπάθησε να επιβάλει στους πιστούς τον Ιμάμη της επιλογής του, πυροδοτώντας μεγάλη ένταση που χρειάστηκε ακόμα και η επέμβαση της Αστυνομίας.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο περίπου εβδομάδες, όταν ο Ιμάμης Σμίνθης επί 30 και πλέον χρόνια, Αχμετσίκ Μεχμέτ, αρρώστησε και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης όπου και διασωληνώθηκε.

Εν μέσω Ραμαζανιού, τις προσευχές στη Σμίνθη, τελούσε ο αντικαταστάτης του, άνθρωπος δικός του, για περισσότερα από 20 χρόνια. Πριν από λίγες μέρες, ο Ιμάμης Σμίνθης Αχμετσίκ Μεχμέτ κατέληξε.

Δύο μόλις μέρες μετά την κηδεία του Ιμάμη, ο ψευτομουφτής της περιοχής, Μουσταφά Τράμπα, εμφανίστηκε μαζί με μικρή ομάδα υποστηρικτών του και προσπάθησε να επιβάλει όχι μόνο την παρουσία του αλλά και τον Ιμάμη της επιλογής του στους πιστούς του χωριού.

Οι κάτοικοι της Σμίνθης που είχαν πάει για προσευχή στο Τζαμί, δεν καλοείδαν την εμφάνιση του Τράμπα και των ακολούθων του. Μάλιστα, τον προειδοποίησαν να μην αναφερθεί στο εκλεκτό που θέλει για ιμάμη.

Ο Τράμπα άρχισε το κήρυγμά του και όταν άρχισε να λέει ότι «έχουμε έναν καλό άνθρωπο για ιμάμη στο χωριό…», έγινε ο κακός χαμός! Οι πιστοί τον σταμάτησαν, άρχισαν να φωνάζουν, κόντεψαν να τον προπηλακίσουν και γενικότερα τα «αίματα άναψαν» για τα καλά!

Ευτυχώς, κλήθηκε η αστυνομία, τα στελέχη της οποίας έφτασαν στο τέμενος γρήγορα, ηρέμησαν τα πνεύματα και ζήτησαν από τον ψευτομουφτή και τη συνοδεία του να αποχωρήσουν.

Σχετικά Άρθρα