fbpx
Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

 Προσκυνηματική εκδρομή του ΙΝ Αγίου Ελευθερίου στην Κωνσταντινούπολη για τους Γ’ Χαιρετισμούς (φωτογραφίες)

Ομάδα προσκυνητών από τον ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης συνοδευόμενη από τον προϊστάμενο του ιερού ναού πατέρα Άνθιμο πραγματοποίησε 4 έως 6 Απριλίου 2024  προσκυνηματική εκδρομή στην Κωσταντινούπολη ενόψει των Γ χαιρετισμών οι οποίοι τελέσθηκαν στην Παναγία Βλαχερνών παρουσία του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Οι προσκυνητές από την Ξάνθη είχαν μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον πατριάρχη να πάρουν την ευλογία του και να βγουν μια αναμνηστική φωτογραφία.

Επίσης επισκέφτηκαν την Χαλκηδόνα και τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας με το Αγίασμα της Αγίας Αικατερίνης. Εκεί τους υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελος κ. Ευγένιος. Σε αυτόν τον Ιερό Ναό ο Πατέρας Άνθιμος τέλεσε Θεία λειτουργία.

 Οι προσκυνητές από την Ξάνθη επισκέφτηκαν το Μετόχι του Αγίου Ανδρέα στο Καράκιοϊ. Την προσκυνηματική ομάδα από την Ξάνθη υποδέχτηκε ο ιερατικός Προϊστάμενος του Ναού, Μ.Ιεροκήρυξ Πανάρετος Ψαραύτης ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική παρουσία του Μετοχίου και στη διακονία προς το σλαβόφωνο ποίμνιο της Κωνσταντινούπολης. Ο ιερός ναός του Αγίου Ανδρέα βρίσκεται στον πέμπτο όροφο μιας οικοδομής που τα παλαιότερα χρόνια χρησίμευε ως ξενοδοχείο της μονής Βατοπεδίου για τους προσκυνητές που ήθελαν να επισκεφθούν το άγιο όρος και το χρησιμοποιούσαν ως ενδιάμεσο σταθμό.

Η πλούσια τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή περιελάμβανε επίσκεψη στην θεολογική σχολή της Χάλκης, στην Αγία Σοφία, προσκύνημα στο Μετόχι του Αγίου Ανδρέα στο Καράκιοϊ, επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας
Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας
Στον ΙΝ Αγίας Τριάδας Χάλκης με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ.κ. Κασσιανό
Στο Μετόχι του Αγίου Ανδρέα στο Καράκιοϊ
Στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στο πατριαρχείο

Σχετικά Άρθρα