ΈβροςΤελευταία Νέα

“Έφυγε” ο Εκδότης της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» στην Αλεξανδρούπολη

Του Δημήτρη Πέτροβιτσ

Έφυγε ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ.

Εκδότης της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», ασυμβίβαστος αγωνιστής της δημοσιογραφίας και αληθινός πατριώτης. Αξεπέραστος σε ήθος και αξιοπρέπεια, υπηρέτησε την δημοσιογραφία με δεοντολογία, σοβαρότητα και ποιότητα στο λόγο του, από τους τελευταίους μιας μεγάλης σχολής εκδοτών – δημοσιογράφων, που σταδιακά εκλείπει από τον χώρο των ελληνικών ΜΜΕ. Συνέχισε το έργο του πατέρα του Γεωργίου Κονδύλη, εγκαταλείποντας μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο της δικηγορίας, για να αφιερωθεί στην ημερήσια εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» που ήταν και η μεγάλη του αγάπη.

Επι πέντε και πλέον δεκαετίες αγωνίσθηκε με τόλμη, παρρησία και όραμα, για την προάσπιση των εθνικών θεμάτων και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Θράκης.

«Οι εκάστοτε κυβερνώντες στην Αθήνα θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Θράκη δεν είναι τόπος εξορίας, αλλά τόπος προοπτικών, ανάπτυξης και ευημερίας. Επενδύστε στη Θράκη, δώστε κίνητρα να μείνει ο πληθυσμός εδώ και να επιστρέψουν οι νέοι μας…», συνήθιζε να γράφει και να λέει.

Επι ημερών του ιδρύθηκε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός ΚΟΝΔΥΛΗ Α.Ε., η εβδομαδιαία εφημερίδα «Μαχητής του Έβρου», ο ραδιοφωνικός σταθμός “Θράκη FM”, ενώ ενσωματώθηκε στον οργανισμό ο τηλεοπτικός σταθμός ΕΡΤΑ που μετονομάσθηκε αργότερα σε «ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ». Ο ίδιος πάντα διορατικός και οραματιστής, δημιούργησε ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα ΜΜΕ στο χώρο των παλαιών εγκαταστάσεων της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, με νέα πιεστήρια για την εφημερίδα και εξοπλισμό για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Ο Σταύρος Κονδύλης, ήταν άνθρωπος με έντονη προσωπικότητα, δυναμισμό και γνώσεις, σεβαστός από όλους τους πολιτικούς χώρους και την κοινωνία. Τα άρθρα, οι αναλύσεις και ο λόγος του, άφηναν το αποτύπωμά του, στην επικαιρότητα, διαγράφοντας μια μοναδική διαδρομή στο χώρο του τοπικού Τύπου.

Ήταν ταγός της δημοσιογραφίας που με το λόγο του ξεπερνούσε τα εσκαμμένα και διεύρυνε τους ορίζοντες της πολιτικής και της τοπικής κοινωνίας. Διάβαζε και ενημερωνόταν συνέχεια, ήταν βαθύς γνώστης της ιστορίας και δεν δίσταζε να συγκρουστεί με κάθε μορφής εξουσίες και συμφέροντα, όταν εκτιμούσε πως οι ενέργειες τους αντιμαχόταν τα συμφέροντα του Έβρου και της Θράκης.

Ένας άνθρωπος που μέσα από την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ έγραψε τη δίκη του ιστορία, που θα είναι πάντα και κομμάτι της ιστορίας αυτού του τόπου .

Ο ίδιος δεν έφυγε ποτέ από την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ. Μέχρι την τελευταία ημέρα ήταν εκεί.

Όπως και στην τελευταία εκπομπή του, προχθές Δευτέρα στο ΘράκηΝΕΤ… συνεπής στο καθήκον και στις επάλξεις της ενημέρωσης.

Άξιοι διάδοχοι τα παιδιά του, Γιώργος και Μαρίνα, μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο Παναγιώτα, που με τις παρακαταθήκες του, συνεχίζουν το έργο και τη μακροχρόνια παράδοση της οικογενείας στο χώρο της ενημέρωσης.

Για εμένα προσωπικά που έζησα και εργάστηκα μαζί του επι 26 χρόνια, εκτός από δάσκαλος και κουμπάρος, υπήρξε ένας μεγάλος αδελφός.

Σταύρο Κονδύλη σε ευχαριστώ για όλα!

Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ!

Σχετικά Άρθρα