Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

To μήνυμα Δημάρχου Ξάνθης για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

25η Μαρτίου: Ημέρα διπλής γιορτής, πνευματικής αναγέννησης και εθνικής υπερηφάνειας.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Ευστράτιος Κοντός, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα: «Η 25η Μαρτίου αποτελεί μια ιδιαίτερα λαμπρή και ξεχωριστή ημέρα για το ελληνικό έθνος, καθώς φέρει μαζί της ένα διπλό μήνυμα, γεμάτο θρησκευτικό και εθνικό συμβολισμό.
Από τη μία πλευρά, η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αγγίζει τις ψυχές μας, φέρνοντας χαρά, ελπίδα και αναγέννηση. Από την άλλη πλευρά, η επέτειος της Επανάστασης του 1821 ξυπνά μνήμες θάρρους, θυσίας και αυταπάρνησης. Η ηρωική πράξη των προγόνων μας, που ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στην
τυραννία, αποτελεί διαχρονική πηγή έμπνευσης και υπερηφάνειας για κάθε Έλληνα.
Ας μην ξεχνάμε, λοιπόν, ότι η πρόοδος, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, δεν έρχεται ποτέ τυχαία. Κερδίζεται μέσα από τον αγώνα, την θυσία και την εργατικότητα. Η ενότητα, η ομόνοια και η κοινή προσπάθεια προς το καλό πολλαπλασιάζουν την ισχύ μας. Μας ωθούν να θέτουμε υψηλούς στόχους και να αγωνιζόμαστε με σθένος για την επίτευξή τους.
Η αισιοδοξία μας για το μέλλον στηρίζεται στους νέους μας, στους μαθητές και τις μαθήτριες που θα παρελάσουν με υπερηφάνεια, τιμώντας τους εθνικούς μας αγώνες. Η νέα γενιά, με τα όνειρα, τις φιλοδοξίες και τις ικανότητές της, αποτελεί εγγύηση για την πρόοδο και την ευημερία της πατρίδας.
Ας γιορτάσουμε με πνεύμα ελπίδας και αισιοδοξίας, τιμώντας την θρησκευτική μας παράδοση και την ιστορική μας κληρονομιά.
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!»

Σχετικά Άρθρα