Κύριο ΘέμαΤελευταία ΝέαΤεχνολογία

Enaon EDA: 64,3 εκατ. ευρώ επενδύσεις και 15 χιλιάδες νέες συνδέσεις για την ΠΑΜΘ στο νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2024 -2028 (Ευκαιρία για τον Δήμο Αβδήρων)

Την περαιτέρω διάδοση και διείσδυση του φυσικού αερίου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας προβλέπει το νέο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της enaon EDA για την περίοδο 2024- 2028 που τέθηκε εχθές σε δημόσια διαβούλευση από την Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων.

Συγκεκριμένα, η ενοποιημένη πλέον και υπεύθυνη για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας διαχειρίστρια εταιρεία σχεδιάζει, βάσει του προγράμματος ανάπτυξης, συνολικές επενδύσεις της τάξης των 769 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία με την ανάπτυξη 2.625 χιλιομέτρων νέων δικτύων και 113.663 νέες συνδέσεις.

Οι επενδύσεις αφορούν σε έργα ανάπτυξης, έργα σύνδεσης, έργα ασφάλειας και ενίσχυσης του δικτύου, έργα εξοικονόμησης ενέργειας, έργα ψηφιοποίησης καθώς και άλλες επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, για την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, ο προϋπολογισμός της πενταετίας ανέρχεται σε 64.3 εκατομμύρια ευρώ και αφορά την ανάπτυξη νέων δικτύων συνολικού μήκους 332 χιλιομέτρων με τις νέες συνδέσεις να υπολογίζονται στις 14.850 μαζί με την διείσδυση του φυσικού αερίου στη Δημοτική Ενότητα Σώστου και Δημοτική Ενότητα Ορεστιάδος. (Ευκαιρία για τα Άβδηρα από όπου περνάει το Φυσικό Αέριο να ζητήσει την επέκτασή του και στην Δημοτική Κοινότητα Διομήδειας!!!).

Σχετικά Άρθρα