Κύριο ΘέμαΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Συνέντευξη στην XanthiNews του Ανδρέα Παναγόπουλου υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ

Ο κ. Ανδρέας Παναγόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ της Αφροδίτης Λατινοπούλου, μίλησε στο XanthiNews, ενόψει των Ευρωεκλογών.

Ερ. Ποιο είναι το σχέδιό σας, για την ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης μας;

– H Θράκη, αλλά και η ευρύτερη ακριτική Ελλάδα, για εμάς κρατάει ζωντανές τις αληθινές αρχές του Ελληνισμού. Είναι τραγικό να μήν στηρίζονται επαρκώς, να φθίνει η οικονομία τους και να παρακμάζουν και να τις καθιστούν απαγορευτικές προς διαμονή για τις νεότερες γενιές. Βασικό μας μέλημα είναι να δοθούν σοβαρά κίνητρα για την παραμονή των νέων στα μέρη τους, αλλα και την επαναπροσέλκυση όσων έχουν φύγει, με κρατικές χρηματοδοτήσεις για να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και η επιχειρηματικότητα. Όταν ζωντανέψει η επαρχία, θα ζωντανέψει όλη η Ελλάδα μας.

Ερ. Πως θα λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας;

– Η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ αλλά και εγώ προσωπικά, ως τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, θεωρούμε το ζήτημα του δημογραφικού ένα απο τα σημαντικότερα για τη χώρα. Έχουμε κοστολογημένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας στον πυρήνα της, με οικογενειακά επιδόματα σε ελληνικές οικογένειες, εφάπαξ βοήθημα ύψους 5000€ για κάθε παιδί με έστω έναν γονέα Έλληνα πολίτη, ειδική φορολογική μείωση 10% μέχρι την ενηλικίωση κάθε παιδιού, απαλλαγή φορολογικών υποχρεώσεων για ελληνικές οικογένειες με 4 παιδιά και άνω, χαμηλότοκο δάνειο 30.000€ που σε περίπτωση επόμενων τέκνων η αποπλήρωσή του θα φτάνει έως και στο 0, επιδοτήσεις ενοικίων, δημοσιονομικά κίνητρα για μετεγκατάστασή τους σε ακτιτικές περιοχές ή την ελληνικη περιφέρεια (κάτι που συμπληρώνει και το προηγούμενο ερώτημά σας). Γενικά, η οικογένεια είναι από τα πρώτα μελήματα της ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. Πόσο μάλλον σήμερα, που πολεμάται από ατζέντες και κέντρα που επιθυμούν την ισλαμοποίηση και την ισοπέδωσή της. 

Ερ.Πως θα αντιμετωπιστεί η επιρροή του Τουρκικού προξενείου στην Κομοτήνη;

– Πολύ σημαντικό, και υψηλής εθνικής σημασίας ζήτημα, που αποτελεί εσωτερική ωρολογιακή βόμβα για την εσωτερική ασφάλεια αλλά και μελλοντική ευημερία της ακριτικής, αλλά και ευρύτερα, Ελλάδας. Στο συγκεκριμένο ζήτημα  η εθνική στρατηγική και εθνική συνεννόηση μεταξύ του πατριωτικού πολιτικού χώρου είναι το κλειδί. . Χρειάζεται ενιαίο μέτωπο με πατριωτικό αίσθημα, ώστε να ληφθούν σκληρές αποφάσεις για να λήξουν αυτές οι πρακτικές μια και καλή. Είναι ανήκουστο να παίζουμε παιχνίδια ανοχής με την εθνικη μας κυριαρχία και την ασφάλεια των πολιτών, για να κρατάμε μόνιμη στάση ανοχής απέναντι στην προπαγανδιστική, μόνιμα εχθρική Τουρκία. Η Ελλάδα δεν είναι ένα αδύναμο θύμα, και η πάγια τακτική των κυβερνήσεων να κλείνει τα μάτια ή να κοιτάει αλλού, πρέπει να σταματήσει.

Ερ. Γιατί να επιλέξει κάποιος την φωνή λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου, μεταξύ τόσων κομμάτων;

– Για εμένα, το ευκολότερο ερώτημα όλων. Βλέπουμε ότι ο πατριωτικός χώρος σήμερα εκπροσωπείται από ανθρώπους με άκρατο λαϊκισμό, γραφικότητα και εμπορευματοποίηση της θρησκείας. 

Η Φωνή Λογικής αποτελεί για εμένα τη μοναδική σοβαρή φωνή, με λόγο που αγγίζει τον κάθε Έλληνα στις αξίες του, χωρίς να τις εκμεταλλεύεται και να τις χρησιμοποιεί. Επίσης με μία πρόεδρο νέα, σπουδαγμένη, με αξίες και αρχές, καθαρά χέρια, και μή προερχόμενη από “σαλόνια” ή “τζάκια” και που όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει αλλάξει ούτε τελεία στο λόγο της και τα πιστεύω που εκφράζει.

Ερ. Τι είναι η woke κουλτούρα;

– Εϊναι ΜΑΚΡΑΝ, η χειρότερη αρρώστια του Δυτικού Πολιτισμού σήμερα. Είναι ένας σύγχρονος φασισμός δικαιωματισμού, που αφαιρεί το δικαίωμα έκφρασης από τον καθημερινό άνθρωπο με τη βία, και ταυτόχρονα πολεμάει την παραδοσιακή οικογένεια, τις εθνικές έννοιες, τη θρησκεία και τη ίδια τη λογική και την επιστήμη. Είναι ήδη στα σόσιαλ, στα σχολεία των παιδιών μας, στα κινητά τους και στα μέσα, και ήδη έχει ξεκινήσει την πλύση εγκεφάλου στην τελευταία γενιά παιδιών εδώ και παραπάνω από μία δεκαετία στην Ελλάδα, χωρίς να καταλαβαίνει ο κόσμος τίποτα. Αποδεδειγμένα, με παραδοχές των ιδίων, χρηματοδοτείται από ισχυρά κέντρα, που σκοπό έχουν να αποδυναμώσουν την εθνική -και όχι μόνο- συνείδηση. Αν ανατρέξει κάποιος στις ΗΠΑ, και δεί πως συνδέονται τα ΛΟΑΤΚΙ κινήματα, το Black Lives Matter, και οι ακραίες φεμινισττικές (μίσανδρες θα πώ καλύτερα) πρακτικές, θα καταλάβει πολλά. Μαθαίνει τα παιδιά να μισούν την οικογένεια, το αντίθετο φύλο, τη σεξουαλικότητά τους, τη σημαία και τη θρησκεία. Όχι κάθε θρησκεία βέβαια.. Μόνο τη δική μας. Θεωρώ τη woke ατζέντα το χειρότερο εχθρό μας αυτή τη στιγμή.

Ερ. Τι γνώμη έχεις για το εκπαιδευτικό σύστημα της πατρίδα μας; Τι προτάσεις έχετε στο κόμμα σας;

–  Από την προσχολική ηλικία μέχρι και τα κέντρα ανομίας, τα πανεπιστήμια, βλέπεις ένα άρρωστο σύστημα που απλά υπάρχει, χωρίς να παράγει γνώση και παιδεία.

Για εμάς, πρέπει να επιστρέψουν κάποιες αξιακές πρακτικές που αφαιρέθηκαν, όπως και να προστεθούν βασικοί απαράβατοι κανόνες, ώστε να αποκτήσει το εκπαιδευτικό σύστημα αληθινό νόημα και υπόσταση και να σταματήσει να είναι ένα “πάρκινγκ” παιδιών. Η απαγόρευση των κινητών, η επαναφορά της σχολικής ποδιάς και στολής, η υποχρεωτική αξιολόγηση δασκάλων και καθηγητών, ο αγιασμός σχολικός επιθεωρητής και πολλά ακόμη, θα επαναφέρουν για αρχή στο σύστημα μία σοβαρότητα και μία αποτελεσματικότητα που θα φέρει ανάπτυξη στις επόμενες γενιές. Από εκεί και πέρα, επαγγελματικά Λύκεια με μαθήματα επιχειρηματικότητας, πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια σε κάθε νομό, έλεγχος σε κάθε εκπαιδευτικό με σοβαρές μισθολογικές ποινές αν εφαρμόζουν οποιαδήποτε ιδεολογική ή κομματική τους άποψη, καθώς και κατάργηση της μονιμότητας μαζί με μία σειρά προγραμματικών μας θέσεων, θα φέρουν και την μετέπειτα σοβαρή αλλαγή στην ποιότητα της μόρφωσης των παιδιών μας.

Ερ. Γιατί είναι για σας τόσο σημαντικός ο θεσμός της οικογένειας;

– Η πυρηνική οικογένεια είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και ο πρώτος κρίκος της στέρεης αλυσίδας που αποτελεί την εθνική κοινότητα. Συγχρόνως, η οικογένεια ως αξία αποτελεί στις μέρες μας την πλέον έμπρακτη απάντηση στον μηδενισμό και τη χυδαιότητα των ιδεολογιών και των αντιλήψεων που επιθυμούν να εκριζώσουν κάθε παραδοσιακή αρχή και αξία έχει λειτουργήσει διαχρονικά ως γνώμονας για το κοινό καλό. Σε έναν κόσμο που προσπαθεί να μας πει πως δεν υπάρχει καλό και κακό, σωστό και λάθος, πως δεν υπάρχουν έθνη, γένη και φύλα, όπου κάθε αναφορά στον χριστιανικό Θεό ποινικοποιείται, η παραδοσιακή οικογένεια είναι φορέας αντίστασης στην ηθική έκπτωση και τον παραλογισμό. Η οικογένεια δεν είναι απλά θεσμός. Είναι τα πάντα. Η αρχή και το τέλος.

Ερ. Ποιος είναι ο στόχος σας στις ευρωεκλογές;

– Ξεκάθαρα να κερδισουμε την είσοδό μας και να εκφράσουμε τις ιδέες μας για το καλό τη πατρίδας, αλλά και της Ευρώπης ευρύτερα, μιας και συνδεόμαστε άμεσα με αυτή, με κοινές οικονομικές και αξιακές βάσεις. Οφείλουμε να κάνουμε τη φωνή της χώρας μας δυνατή, με ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ. 

Ερ. Μπορείτε να εξηγήσετε την διαφορά νοοτροπίας  μεταξύ Αθηνών και της υπόλοιπης Ελλάδας;

– Όντας γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, αλλά και με την ευλογία λόγω της τουριστικής μου επιχείρησης, να έχω επισκεφθεί αλλά και διαμείνει πολλάκις σχεδόν σε κάθε άκρο της χώρας, έχω να πώ πως υπάρχουν σαφώς διαφορές στη νοοτροπία, πέραν κι από τις παραδόσεις, τις συνήθειες κλπ. Κι αυτό έχει εξήγηση. Η επαρχία βρισκόταν παγίως σε μειονεκτική θέση, λόγω τεράστιας διαφοράς αριθμητικού πληθυσμού σε σ΄χεση με την πρωτεύσουσα, από όλες τις κυβερνήσεις ανά τα έτη. Εμείς πιστεύουμε πως αυτό αποτελεί τεράστια πληγή στην ενότητα των Ελλήνων και δημιούργησε “χάσμα” και αποκοπή. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας στην Αθήνα είναι πολύ διαφορετικοί. Οι αποστάσεις και ο χρόνος μετακίνησης, η μικρή δυνατότητα να γνωρίζεις τον διπλανό σου, η αχανής πληθώρα επιλογών, είναι όλα μικρά πράγματα που αλλάζουν τη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης σου. Αυτή η διαφοροποίηση καθημερινότητας, χαλάει τις ισορροπίες και την κατανόηση των κατοίκων εκεί, από αυτούς τις επαρχίας. Και είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξει, αν θέλουμε να έρθουμε πιο κοντά και να παλέψουμε μαζί, αντί ο ένας ενάντια στον άλλο.

Ερ. Για ποιο λόγο κάποιος να σε «Σταυρώσει»

– Γιατί έχω αποδείξει πως δεν σταματώ να προβάλλω την αρρώστια της ατζέντας, να παλεύω όχι μόνο για το δικό μου παιδί, αλλά για όλα τα παιδιά και το μέλλον τους. Για την αλήθεια που δεν ακούγεται, για την ασφάλεια που δεν απολαμβάνουμε, για τα δικαιώματα που δεν απολαμβάνουμε ώς Έλληνες, ενώ τα έχουμε κερδίσει. Και παρά τον πόλεμο, τις επιθέσεις, την προσπάθεια φίμωσης και εξαφάνισης του δημόσιου λόγου όχι μόνο του δικού μου, αλλά και τη προέδρου και άλλων στελεχών, παραμένουμε όλοι εδώ, δυνατότεροι, πιο αποφασισμένοι και με περισσότερους συμμάχους από ποτε. Η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ δεν είναι άλλο ένα πατριωτικό κόμμα. Είναι η φωνή κάθε οικογενειάρχη, σοβαρού, εργατικού ανθρώπου, κάθε Έλληνα και Ελληνίδας, που δεν αντέχει να βλέπει να γκρεμίζονται οι αξίες με τις οποίες μεγάλωσε, μπροστά στα μάτια του, στο βωμό μερικών δικαιωματιστών. 

Σχετικά Άρθρα