Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Άσκηση Ετοιμότητας μεγάλης κλίμακας στην Ξάνθη για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς

 Κοινή άσκηση ετοιμότητας μεγάλης κλίμακας  με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στη δασοπυρόσβεση Φορέων, για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς

Κοινή άσκηση ετοιμότητας διεξήχθη, με ιδιαίτερη επιτυχία, το τριήμερο 19, 20 και  21 Μαρτίου στην παλιά πόλη της Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα στις παρυφές τους περιαστικού δάσους  με στόχο την καταστολή πιθανής πυρκαγιάς καθώς και την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών, για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη δασική πυρκαγιά στο περιαστικό δάσος.

Χρήστος Γκίγκης, Αναπληρωτής Διοικητής Π. Υ Ξάνθης – Αντιπύραρχος : Εμείς είμαστε που θα βρισκόμαστε στο πεδίο το καλοκαίρι επομένως και μόνο που βρεθήκαμε και ειδωθήκαμε είναι θετικό – Εύχομαι να έχουμε μία καλή , ήρεμη, πετυχημένη αντιπυρική περίοδο – Συμβάντα θα έχουμε σίγουρα, το θέμα είναι να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε χωρίς οδυνηρές και δυσάρεστες συνέπειες. Σκοπός της άσκησης ήταν  η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας του προσωπικού των αρμόδιων εμπλεκόμενων Υπηρεσιών κατά την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών καθώς και η βελτίωση της συνεργασίας και του συντονισμού με τους συναρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στη δασοπυρόσβεση.

Στην άσκηση συμμετείχαν η Πυροσβεστική  Υπηρεσία Ξάνθης  , η Αστυνομία, ο  Στρατός, ο Ερυθρός Σταυρός  και ο Δήμος Ξάνθης.  

Σχετικά Άρθρα