Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Εκδηλώσεις μνήμης του Συλλόγου Κυπρίων για τα 50 χρόνια από την τραγική επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥ[ΡΙΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Ο Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 50 χρόνων από την τραγική επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και  την επέτειο θυσίας  του Σταυραετού του Μαχαιρά, Γρηγόρη Αυξεντίου διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις μνήμης και τιμής :

  1. « Διαχρονικές σχέσεις Θράκης – Κύπρου με συνδετικούς ιστούς τον ΓρηγόρηΑυξεντίου και τον Διονύσιο Καρδιανό».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 , ὠρα:19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλαιού Δημαρχείου (Μαυρομιχάλη 10). Η εκδήλωση περιλαμβάνει: προβολή βίντεο , έκθεση υλικού σύνδεσης των δύο περιοχών από το 4,000 π.Χ, στο σήμερα και για τον Γρηγόρη Αυξεντίου. Παρουσίαση των έργων και δράσεων σχολείων της πόλης μας : του 4ου Δημοτικού ΣχολείουΞάνθης, του 5ου ΓυμνασίουΞάνθης, του 8ου Γυμνασίου Ξάνθης και των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων ΑΞΙΟΝ,  που απέσπασαν βραβεία σε σχετικούς διαγωνισμούςγια την Κύπρο. Στην εκδήλωση θα προβληθεί και η πρόταση που κατέθεσε στον φετινό διαγωνισμό το 4ο Δ.Σ και γυρίστηκε στο Άλσος Αγνοουμένων στα Άβδηρα που σίγουρα θα αποσπάσει και πάλι πρώτο βραβείο. Ο Σύλλογος μας αναγνωρίζοντας την προσφορά των εκπαιδευτικών και της μαθητιώσας νεολαίας της πόλης μας θα αποδώσει στα σχολεία τιμητικές πλακέτες που ετοίμασε ειδικά για τα σχολεία και βιβλία, που είναι προσφορά του «Σπιτιού της Κύπρου», στην Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, για τις βιβλιοθήκες των σχολείων.

  • Την  Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, ώρα:9:30, στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, στο Αυξέντιο θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση για τη θυσία του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και παράθεση δεξίωσης, με απαγγελίες ποιημάτων από τους φοιτητές μας.

        Τις εκδηλώσεις θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Σταύρος Αυγουστίδης  και ο Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη  κ. Κωνσταντίνος Πολυκάρπου. Ο Πρέσβης μας θα βρίσκεται στην πόλη μαςαπό την Παρασκευή 1η Μαρτίου και θα συναντηθεί με τους επίσημους φορείς της πόλης μας, αλλά και με τους φοιτητές μας.

Για τον Σύλλογο Κυπρίων Ξάνθης

Η Πρόεδρος

Ελένη Χατζηγεωργίου

Σχετικά Άρθρα