fbpx
ΑθλητικάΤελευταία Νέα

Πώς η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι θαυμαστές βιώνουν και ασχολούνται με τον αθλητισμό

Η αθλητική τεχνολογία έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία δέκα χρόνια και εξακολουθεί να είναι ισχυρή. Χάρη στις εξελίξεις του εξοπλισμού, οι τραυματισμοί που προκαλούνται στην εργασία μπορούν να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν πιο γρήγορα. Η εμπειρία παιχνιδιού εξελίσσεται λόγω της ψηφιακής συμμετοχής θαυμαστών και του WiFi υψηλής ταχύτητας στα γήπεδα. Οι χρήστες μπορούν σήμερα να ελέγχουν στατιστικά, να παρακολουθούν ζωντανά πλάνα και να μοιράζονται εμπειρίες από την ημέρα των αγώνων με τον κόσμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μην αναφέρουμε την πληθώρα των διαδικτυακών πρωταθλημάτων Fantasy Sports που κρατούν το ενδιαφέρον των θαυμαστών.

Η τεχνολογία έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι παρακολουθούν και αλληλεπιδρούν με αθλήματα, επηρεάζοντας πολλές πτυχές της εμπειρίας των θαυμαστών και των παικτών. Ακολουθούν ορισμένοι σημαντικοί τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία έχει αλλάξει τον κόσμο του αθλητισμού:

Τι είναι η αθλητική τεχνολογία;

Η αθλητική τεχνολογία μπορεί να προσδιορίσει στόχους και τομείς ενδιαφέροντος. Αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να περιλαμβάνουν φορητές συσκευές που παρακολουθούν την κίνηση και την ταχύτητα των παικτών, αισθητήρες που παρακολουθούν την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό και, σε μεγαλύτερη κλίμακα, όργανα που καθορίζουν εάν σημειώθηκαν ή όχι πέναλτι ή γκολ. Αυτές οι ολοκληρωμένες τεχνολογίες μεγιστοποιούν τις εμπειρίες τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, όπως όταν παίζετε σε ιστότοπους όπως το NetBet στοίχημα.

Τελευταία τεχνολογία στον αθλητισμό

Φορητά

Ως αποτέλεσμα της προόδου στην αθλητική τεχνολογία, πολλοί αθλητές αρχίζουν να φορούν συσκευές για να βοηθήσουν στην παρακολούθηση στατιστικών. Οι προπονητές και οι αθλητές χρησιμοποιούν αυτό το είδος αθλητικής τεχνολογίας για να παρακολουθούν συγκεκριμένες κινήσεις στον πάγο, το γήπεδο ή το γήπεδο. Λόγω της ικανότητάς τους να μετρούν διάφορες μετρήσεις που σχετίζονται με τον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένων των βημάτων που έγιναν, των θερμίδων που καίγονται, των χιλιομέτρων που διανύθηκαν και πολλά άλλα, τα smartwatches θεωρούνται επίσης ως wearable τεχνολογία.

Τα ραδιόφωνα ή τα ακουστικά είναι ενσωματωμένα σε κράνη για οδηγούς σε αθλήματα όπως η οδήγηση αγωνιστικών αυτοκινήτων, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν με το πλήρωμά τους. Για να αποκτήσουν πιο ακριβείς μετρήσεις και δεδομένα, οι καινοτόμοι εργάζονται συνεχώς για να κάνουν την τεχνολογία τους φορητή.

Ομάδες Μελών και Προγράμματα Πιστότητας

Περιλαμβάνονται επίσης τεχνολογικές καινοτομίες στον αθλητισμό που αυξάνουν τη συμμετοχή του κοινού. Οι ομάδες μελών ή τα προγράμματα επιβράβευσης είναι δύο περιπτώσεις αυτού. Στα αποκλειστικά κλαμπ οπαδών μιας αθλητικής ομάδας μπορούν να συμμετάσχουν οπαδοί, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών που στοιχηματίζουν στις αγαπημένες τους ομάδες καθώς προσπαθούν να κερδίσουν πραγματικά χρήματα. Μπορεί επίσης να λάβουν μοναδικά προνόμια ή αντικείμενα που ενθαρρύνουν άλλους να συμμετάσχουν.

Άλλες τεχνολογικές καινοτομίες που σχετίζονται με τον αθλητισμό έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, όπως τα πρωταθλήματα φαντασίας, που έχουν δώσει στους θαυμαστές και τους φίλους και την οικογένειά τους μεγαλύτερη αίσθηση σύνδεσης με τους αγαπημένους τους παίκτες ή ομάδες.

Γρήγορη επανάληψη

Μια άλλη τεχνική εξέλιξη που έχει αλλάξει ριζικά τον αριθμό των αθλημάτων που παίζονται και διαιτητεύονται είναι η άμεση επανάληψη. Οι υπάλληλοι χρησιμοποιούν συχνά αυτήν την τεχνολογία για να επιβραδύνουν το βίντεο μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι, ώστε να μπορούν να εξετάσουν το παιχνίδι με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Παρόλο που κάποια από αυτή την τεχνολογία είναι αμφιλεγόμενη, έχει βοηθήσει τους διαιτητές να παίρνουν δύσκολες αποφάσεις σε περιόδους δοκιμασίας.

Αναπηρίες

Ο αθλητισμός μπορεί να είναι δύσκολος για άτομα με αναπηρίες ή άλλες ανάγκες προσβασιμότητας. Όμως, λόγω της προόδου της τεχνολογίας, οι οπαδοί με αναπηρίες μπορούν πλέον να συμμετέχουν στο παιχνίδι. Για παράδειγμα, η τεχνολογία αναπαραγωγής ήχου ενθαρρύνει τους τυφλούς οπαδούς να παρακολουθήσουν επαγγελματικές αθλητικές εκδηλώσεις. Άλλες καινοτομίες, όπως οι μηχανικές προθέσεις, επιτρέπουν στους ανταγωνιστές να εκτελούν τις ίδιες κινήσεις.

Σχετικά Άρθρα