Κύριο ΘέμαΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Επίθεση Τσέπελη σε Στράτο Κοντό για το άνοιγμα των μαγαζιών την Κυριακή της Αποκριάς

 «Δύναμη για το Αύριο» : Η δημοτική αρχή οφείλει  χωρίς υπεκφυγές να ενημερώσει για το τι τελικά μέλλει γενέσθαι στην αγορά της Ξάνθης την Κυριακή της Αποκριάς

Ανοιχτά ή κλειστά μαγαζιά την Κυριακή της Αποκριάς ; Η μείζων αντιπολίτευση του Δήμου ζητά άμεση και ξεκάθαρη θέση της δημοτικής αρχής

Ανακοίνωση της παράταξης Δύναμη για το Αύριο

Τον Απρίλιο του 2023, ύστερα από σχετική επιστολή του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης προς τον Δήμο Ξάνθης με την οποία κατέθετε αίτημα για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της πόλης μας την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, η δημοτική μας αρχή και ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης έθεσε το ζήτημα σε δημόσια διαβούλευση.

Αποτέλεσμα αυτής, ήταν η απόφαση που έλαβε ο τότε Δήμαρχος για την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή της Αποκριάς -απόφαση η οποία θα είχε, προφανώς, ισχύ την ερχόμενη χρονιά, δηλαδή το 2024.

Η διαδικασία ακολούθησε όλα όσα προβλέπονται από τον νόμο.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο νυν Δήμαρχος Ξάνθης απαντώντας στους εκπροσώπους της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης που τον επισκέφθηκαν, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη σχετική απόφαση και ενημέρωσε, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, πως έχει αναθέσει στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου να βρει νομικό τρόπο ώστε να μην ισχύσει αυτή η απόφαση.

Όπως είναι γνωστό, ο εμπορικός κόσμος, διά της διοίκησης του οικείου συλλόγου καλωσόρισε την απόφαση για προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τη συγκεκριμένη Κυριακή όπου κορυφώνεται ο θεσμός καθώς η πόλη κατακλύζεται από κατοίκους αλλά ιδιαίτερα επισκέπτες πολλών περιοχών της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών.

Από τον Φεβρουάριο του 2023 οπότε και η εν λόγω επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος. Για το λόγο αυτό είναι προφανώς επιβεβλημένη η τοποθέτηση εκ νέου του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Νίκου Γρηγοριάδη, καθώς ύστερα από την εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι είναι απαραίτητη (τουλάχιστον για την τάξη) η… επικαιροποίηση της θέσης της αγοράς.

Εκτός βεβαίως εάν έχει αλλάξει ή διαφοροποιηθεί μέσα σε αυτόν τον χρόνο. Αλλά και αυτό θα πρέπει άμεσα να αποσαφηνιστεί.

Από την άλλη και εάν ο Δήμαρχος Ξάνθης επιθυμεί να αναιρέσει τη συγκεκριμένη απόφαση -η οποία, επαναλαμβάνουμε, είναι αποτέλεσμα δημόσιας διαβούλευσης- θα πρέπει να προχωρήσει και αυτός σε δημόσια διαβούλευση -διαδικασία που απαιτεί χρόνο, τον οποίο, σε αυτή τη χρονική στιγμή, δεν έχει στη διάθεσή του.

Θα έπρεπε δηλαδή εάν ήθελε να κινήσει τις διαδικασίες πολύ νωρίτερα…

Ανεξαρτήτως πάντως για το εάν η δημοτική αρχή θέλει ή όχι να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά της λειτουργίας των καταστημάτων, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, εάν επιθυμεί να κρατά ουδέτερη στάση για ευνόητους λόγους και να κρύβεται πίσω από μια «απόφαση που δεν είναι δική της», το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει άμεσα και χωρίς υπεκφυγές να ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το τι τελικά μέλλει γενέσθαι στην αγορά στις 17 Μαρτίου 2024.

Δημοτική Παράταξη – «Δύναμη για το Αύριο»

Σχετικά Άρθρα