ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης “παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί” για την παγκόσμια ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου με τίτλο

“Αγάπη και ευαισθητοποίηση, ΤΟ ΔΩΡΟ μας κατά του παιδικού καρκίνου”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του “Z PALACE” η εκδήλωση του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης “παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί” με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Οι ομιλίες της Δρ. Ευγενίας Παπακωνσταντίνου, Διευθύντριας του Παιδοογκολογικού Τμήματος του Ιπποκρατείου Γ.Ν.Θεσσαλονίκης και του Δρ. Bάιου Νταφούλη, Παιδοψυχίατροου, Διευθυντού της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Γ.Ν.Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο τις επιστημονικές εξελίξεις γύρω από τον παιδικό και εφηβικό καρκίνο και έστειλαν τα πιο αισιόδοξα μηνύματα για την αντιμετώπιση του.

Παράλληλα παρουσιάστηκε το πολύ όμορφο παραμύθι με τίτλο “Το Δώρο” που έγραψε η Μαρίζα Κελεσίδου και εικονογράφησε η Μάρθα Αποστολίδου. Πρόκειται για ένα συγκινητικό ανάγνωσμα, που μεταφέρει όσο γίνεται πιο γλυκά και θετικά αυτό που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με νεοπλασία, οι μικροί μας ήρωες με την πιο φωτεινή και δυνατή καρδιά Η εκδήλωση έκλεισε με τις χαρούμενες φωνές της Παιδικής χορωδίας του Μουσικού Εργαστηρίου “Εν Ρυθμώ” της κας Έυας Ξανθοπουλίδου που με τα τραγούδια τους συγκίνησαν το πολυπληθές κοινό και φώτισαν την ελπίδα μέσα από τα υπέροχα παιδικά τους χαμόγελα.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης “ΠαραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί” συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά τους εξαιρετικούς Ιατρούς ομιλητές, την συγγραφέα και εικονογράφο του βιβλίου και την κα Έυα Ξανθοπουλίδου για την καθοριστική συμμετοχή τους, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και περιθεωρίου κκ Παντελεήμωνα για την παρουσία και τον πολύτιμο πνευματικό του λόγο καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν στην όμορφη εκδήλωση.

Ιδιαίτερα ευχαριστεί το Κοινωνικό Κέντρο Σταύρος Χαλιορής και την κα Έφη Χαλιορή για την δωρεά της έκδοσης του παραμυθιού και την σημαντική στήριξη της.

Σχετικά Άρθρα