ΕλλάδαΤελευταία Νέα

Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ η νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στην Ελλάδα

Είδηση πρώτου μεγέθους έγινε στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η ψήφιση του νομοσχεδίου. Η ψηφοφορία της Βουλής έκανε τον γύρο του κόσμου, αφού «η Ελλάδα είναι το πρώτο ορθόδοξο κράτος που νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Guardian.

«Σε μια σπάνια επίδειξη κοινοβουλευτικής συναίνεσης, 176 βουλευτές από όλο το πολιτικό φάσμα ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου την Πέμπτη. Άλλοι 76 απέρριψαν τη μεταρρύθμιση, ενώ δύο απείχαν από την ψηφοφορία και 46 δεν ήταν παρόντες», είναι το σχόλιο της βρετανικής εφημερίδας.

 Με εκτενή δημοσιεύματά τους κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στη σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων το πρακτορείο Associated Press κάνει λόγο για πρωτοφανή εξέλιξη στα χρονικά ορθόδοξης χριστιανικής χώρας: «Το ελληνικό κοινοβούλιο πρόκειται να ψηφίσει την Πέμπτη για τη νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφύλων, για πρώτη φορά σε ορθόδοξη χριστιανική χώρα και παρά την αντίθεση της ισχυρής ελληνικής Εκκλησίας», σημειώνεται στο δημοσίευμα. 

Το δημοσίευμα του Associated Press.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι New York Times κυκλοφορούν δημοσίευμα με τίτλο «Η Ελλάδα πρόκειται να γίνει η πρώτη ορθόδοξη χώρα που θα επιτρέψει τον γάμο μεταξύ ομοφύλων». 

«Αν και η Ελλάδα θα είναι η 16η χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που θα επιτρέψει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, θα είναι η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα που θα ψηφίσει έναν τέτοιο νόμο», αναφέρεται.

 Το δημοσίευμα των New York Times. 

Η γαλλική εφημερίδα Libération μιλά για «ένα βήμα προς τα εμπρός που έγινε από το συντηρητικό κόμμα το οποίο βρίσκεται στην εξουσία». 

«Ο πρωθυπουργός είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, καθώς πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ανακοινώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου», σημειώνεται στο άρθρο. 

Το δημοσίευμα της Libération.

Οι Times αναφέρουν ότι «ο Ελληνας πρωθυπουργός έρχεται αντιμέτωπος με την Ορθόδοξη Εκκλησία για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και πρόκειται να κερδίσει».

Το δημοσίευμα των Times.

πηγή: kathimerini.gr

Σχετικά Άρθρα