ΜουσικήΤελευταία Νέα

Ο Ξανθιώτης Αλέξανδρος Κοκκαλίδης παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο “Θρακιώτικη Λύρα”

Το βιβλίο του “Θρακιώτικη Λύρα” παρουσίασε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης ο Ξανθιώτης Αλέξανδρος Κοκκαλίδης.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση προλόγησε η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης Πέπη Στάντζιου, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι νέοι άνθρωποι να ασχολούνται με την παράδοση, πόσο δε να δημιουργούν παραδοσιακά όργανα όπως αυτό της Θρακιώτικης Λύρας.

Αμέσως μετά τον λόγο πήραν οι δύο καλεσμένοι ο Κατσούλης Γιάννης Μουσικολόγος υπ. Διδάκτορας και ο Λευτέρης Παύλου Διδάσκων στη σχολή μουσικών σπουδών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τέλος τον λόγο πήρε ο ίδιος ο Αλέξανδρος Κοκκαλίδης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του αλλά και την ίδια την κ Πέπη Στάντζιου για την παραχώρηση του χώρου που πάντα είναι κοντά και στηρίζει τέτοιες προσπάθειες.

Ο Αλέξανδρος αναφέρθηκε στην πορεία που έχει στον χώρο της μουσικής, από πότε ξεκίνησε να ασχολείται με αυτό το ξεχωριστό μουσικό όργανο, για το βιβλίο που έγραψε, ενώ τόνισε ότι είναι αυτοδίδακτος καθώς δεν υπήρχε κάποιος να του μάθει τα μυστικά της Θρακιώτικης Λύρας.

Δείτε το βίντεο του XD από την παρουσίαση:

Σχετικά Άρθρα