ΠολιτισμόςΤελευταία Νέα

Η Ξανθιώτισσα ηθοποιός Παρθενόπη Μπουζούρη στο δημοτικό ραδιόφωνο: Τι λέει για τη ‘Μάγισσα’ και την παράσταση ‘Γυναίκες on the rocks’

Με τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας ν’ αναβιώνουν και την αγάπη για τη γενέτειρα της, την Ξάνθη,  την οποία επισκέπτεται τακτικά,  να  μεγαλώνει όσο κι εκείνη μεγαλώνει – όπως σημειώνει χαρακτηριστικά- η Ξανθιώτισσα ηθοποιός Παρθενόπη Μπουζούρη μίλησε σήμερα στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου και τον Τηλέμαχο Αρναούτογλου για τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά ‘Μάγισσα’ , αλλά και για τη μουσικοθεατρική παράσταση ‘Γυναίκες on the rocks’ στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο.

Όπως τόνισε η συμμετοχή της στην παράσταση ‘Γυναίκες on the rocks ‘ ήταν ένα …δωράκι από την τηλεοπτική σειρά ‘Μάγισσα’ όπου ερμηνεύει το ρόλο της Πολυξένης.

Ήταν στα πρώτα επεισόδια, όταν συνάντησε την Αναστασία Μουτσάτσου στα γυρίσματα -σ.σ:  η Α. Μουτσάτσου ερμήνευσε το μοιρολόι στην κηδεία του βρέφους στη σειρά – μια συνάντηση η οποία ήταν καθοριστική για τη συνεργασία τους στην παράσταση ‘Γυναίκες on the rocks’, επισημαίνει.

Η πρωτότυπη ιδέα της Αναστασίας Μουτσάτσου , την οποία μετουσίωσε σε ένα συγκλονιστικό κείμενο για την κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκες και παιδιά, ενσαρκώνεται επί σκηνής από την Αναστασία Μουτσάτσου, τη Φωτεινή Βελεσιώτου και την Παρθενόπη Μπουζούρη, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Ελένης Γκασούκα.

Οι τρεις τους , αποκαλύπτουν συναισθήματα ανομολόγητα και ιστορίες σκοτεινές, μέσα από σχέσεις κακοποιητικές για γυναίκες και παιδιά ανυπεράσπιστα σε μια κοινωνία που αρνείται να απαγκιστρωθεί από τα έμφυλα στερεότυπα και τον σεξισμό, προσποιείται άγνοια και επιλέγει να προστατέψει τον θύτη, καταδικάζοντας στην ντροπή, τον φόβο και την απόγνωση το θύμα.

Όπως τόνισε η Παρθενόπη Μπουζούρη, πρόκειται για την ιστορία της ζωής μιας γυναίκας από τα παιδικά της ακόμη χρόνια, για την αφήγηση όλης της ζωής της κατά τη διάρκεια της οποίας βιώνει κακοποίηση. Μιας γυναίκας που ζει 10 ζωές…

Φυσικά δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στη ‘Μάγισσα’ , τη σειρά που κέρδισε το κοινό από τα πρώτα επεισόδια, στους συναδέλφους της ηθοποιούς, αρκετοί εκ των οποίων ήταν μαθητές της στη σχολή όπου διδάσκει, ακόμη και σ’ εκείνους που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους πίσω από τις κάμερες. Όπως επεσήμανε η συμμετοχή της στη σειρά ήταν για την ίδια μια ευλογία, ένα από τα καλύτερα πράγματα που της έχουν συμβεί.

Η Παρθενόπη Μπουζούρη δεν έκρυψε την επιθυμία της να παρουσιάσει δουλειά της και στην Ξάνθη, την οποία υπεραγαπά αν και έφυγε το 1986.

Ακούστε την Παρθενόπη Μπουζούρη:

Συνέντευξη: Τηλέμαχος Αρναούτογλου

Κείμενο: Κυριακή Οικονόμου

Μοντάζ-επιμέλεια: Σοφία Δαληκριάδου

Σχετικά Άρθρα