ΠεριφέρειαΤελευταία Νέα

Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης: Καταγγελία για την επέμβαση των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή Κομοτηνής



Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή εισβολή των ΜΑΤ και την βίαιη προσαγωγή 18 φοιτητών/τριων στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή, τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη.
Οι φοιτητές/τριες «εγκλημάτησαν»  γιατί υλοποιούσαν τη συλλογική απόφαση του Φοιτητικού τους Συλλόγου για συμμετοχή στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, με κλειστή σχολή, ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που κάνει την αδικία νόμο και διαλύει τα πτυχία και το μέλλον τους.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια. Οι απειλές, ο αυταρχισμός, η καταστολή της κυβέρνησης, με στόχο να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τη νέα γενιά, θα πέσει στο κενό! Αντί να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών και να αποσύρει το απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο, απαντά με
ΜΑΤ, καταστολή και βία.
Ως εκπαιδευτικοί έχουμε διπλό χρέος να σταθούμε στο πλευρό της νέας γενιάς που αγωνίζεται για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία. Ο στόχος της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει φοιτητές, εργαζόμενους και καθηγητές που με όρους πλειοψηφίας εναντιώνονται στο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων θα πέσει για άλλη μια φορά στο κενό! Η καλύτερη απάντηση θα είναι
η μαζικοποίηση του αγώνα για ένα πραγματικά δωρεάν και σύγχρονο δημόσιο Πανεπιστήμιο που θα θέτει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες!

Για το Δ.Σ

Σχετικά Άρθρα