Κύριο ΘέμαΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Δημοτικό Παρκινγκ – Πλατεία και ελεγχόμενη στάθμευση…

Ένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα της νέας Δημοτικής Αρχής θα είναι το Δημοτικό Παρκινγκ, το οποίο έχει «κολλήσει» εδώ και κάμποσο καιρό και δεν μπόρεσαν να το ξεκολλήσουν ούτε ο Δημαρχόπουλος ούτε ο Τσέπελης. Ίσως έπρεπε από την αρχή να επιλεγεί άλλη οδός. Αν το γκρέμιζαν και το δημοπρατούσαν από την αρχή μπορεί μέχρι σήμερα να λύναμε το μεγάλο πρόβλημα με τις θέσεις παρκινγκ που αντιμετωπίζει η πόλη.

Η αλήθεια είναι ότι από την Ξάνθη λείπουν οι μεγάλες ιδέες, μιας και η πλατεία θα έπρεπε σίγουρα να έχει υπόγεια διάβαση Ι.Χ. και ίσως και ένα μεγάλο χώρο για παρκάρισμα. Αλλά αυτά τα σχέδια θέλουν 10ετίες για να ωριμάσουν και ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ άμεσες δημοπρασίες και άρα και πολιτικό όφελος στους διοικούντες.

Τώρα, μαθαίνω, οι άνθρωποι του Δήμου επικαλούμενοι εισήγηση ειδικού επιστήμονα, ότι προσανατολίζονται να κάνουν μια νέα μελέτη για την νομιμοποίηση του υπάρχοντος Δημοτικού Παρκινγκ, με περιορισμό των αρχικών θέσεων, ώστε να μπορέσει να βγει άδεια λειτουργίας όταν παραδοθεί το έργο. Βέβαια, αυτό σημαίνει και μια νέα καθυστέρηση που θα την χρεωθεί η νέα δημοτική αρχή…

Κατά τα άλλα τα μαντάτα πάντως από την υποδοχή των συμπολιτών μας στο μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης δεν φαίνονται να είναι θετικά… (Έχουμε όμως χρόνο να τα δούμε όλα αυτά, όταν ξεκινήσει η λειτουργία της).

Σχετικά Άρθρα