ΈβροςΤελευταία Νέα

Ερωτηματικά για το νεκρό βρέφος στο Διδυμότειχο: Είχαν πάει το αδερφάκι του στο νοσοκομείο με δαγκώματα ποντικιών

Νεκρό μεταφέρθηκε το πρωί της Τρίτης (30/1) στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ένα δύο μηνών βρέφος. Ο θάνατος του παιδιού, που διέμενε σε μια από τις συνοικίες της μουσουλμανικής μειονότητας Διδυμοτείχου, ήταν αιφνίδιος. Για τα ακριβή αίτια του θανάτου του, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

«Φως» στην ακριβή αιτία θανάτου του μόλις 2 μηνών βρέφους, το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό το πρωί της Τρίτης 30 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, θα ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή, που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρει το evros-news.gr, πρόκειται για βρέφος μουσουλμανικής οικογένειας, η οποία μένει κοντά στον ποταμό Ερυθροπόταμο, σε κάποιες λυόμενες κατοικίες που βρίσκονται στη νότια πλευρά του Διδυμοτείχου. Πέθανε, όπως ανέφεραν οι γονείς του που το μετέφεραν στο νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέσα στον ύπνο του. Οι ίδιοι αντιλήφθηκαν το τραγικό γεγονός όταν ξύπνησαν το πρωί. Πήγαν το παιδί τους, στο νοσοκομείο στο Διδυμότειχο, αλλά οι γιατροί δεν είχαν περιθώρια να το επαναφέρουν στη ζωή.

Επειδή πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο, η αστυνομία, που στο μεταξύ ενημερώθηκε, ξεκίνησε προανάκριση και διέταξε τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου. Εξωτερικά το βρέφος δεν έφερε κάποια σημάδια, όπως διαπίστωσαν οι γιατροί και το πιθανότερο είναι να πέθανε από παθολογικά αίτια.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια είχε βιώσει και το 2019 ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, όταν το μεγαλύτερο αδελφάκι του βρέφους, τότε 3,5 μηνών, είχε μεταφερθεί από τον παππού του αρχικά στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και μετά σε αυτό της Αλεξανδρούπολης, φέροντας πολύ σοβαρά τραύματα από δαγκώματα ποντικιών στο πρόσωπο και στο χέρι του.

Τότε συνελήφθησαν μάλιστα οι γονείς του, η ανήλικη μητέρα του 16 χρόνων και ο 22χρονος τότε πατέρας του, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Μάλιστα, με εντολή των αρμόδιων Αρχών είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια από τους γονείς.

πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα