ΚόμματαΤελευταία Νέα

Ανοιχτά εμπορομάγαζα την Κυριακή της Αποκριάς= Αιτία πολέμου!

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του τοπικού τύπου αναφέρεται πως τα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης θα παραμείνουν ανοιχτά τη μέρα της αποκριάτικης παρέλασης, αν και ως άμεσα ενδιαφερόμενο σωματείο δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση. Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη πρόταση, είχε γίνει πέρσι από τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου προς τον Δήμο Ξάνθης με βάση το νομοθετικό πλαίσιο κατά το οποίο το ωράριο λειτουργίας μπορεί να παρατείνεται με απόφαση του κατά τόπου δημάρχου, μετά από πρόταση του αντίστοιχου εμπορικού συλλόγου, μέχρι και τις 6(!) το πρωί της επόμενης μέρας.

Δημιουργείται η απορία σχετικά με την απόφαση του Δήμου Ξάνθης, τελικά για ποιον οργανώνονται οι γιορτές τις αποκριάς, καθώς με αυτή την απόφαση αποκλείεται ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

Καλούμε τον Δήμαρχο Ξάνθης, σε περίπτωση που ισχύει το δημοσίευμα και υπάρχει απόφαση από τον προηγούμενο δήμαρχο, να πάρει θέση και να την αναιρέσει.

Η υποτιθέμενη τόνωση της αγοράς, δεν έρχεται μέσα από τα εξαντλητικά ωράρια για τους εμποροϋπάλληλους και τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα. Άλλωστε, τρανό παράδειγμα είναι πως όλα αυτά τα χρόνια μόνοι κερδισμένοι από τις παρατάσεις ωραρίων, βγαίνουν τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα, οι αλυσίδες, που έτσι κι αλλιώς μετρούν μόνο κέρδη. Στον αντίποδα, εμείς μετράμε τα διάφορα pass και τα καλάθια του νοικοκυριού τη στιγμή που ο μισθός εξαντλείται το πρώτο 10ήμερο του μήνα.

Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, οι μέρες τις Αποκριάς, είναι μια ευκαιρία να συμμετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων με την οικογένειά τους, τους οικείους τους

Φτάνει πια με τους δεκάδες νόμους όλων των κυβερνήσεων που  έδωσαν το ελεύθερο στη μεγαλοεργοδοσία να κάνει ακορντεόν τον εργάσιμο χρόνο κατά πως εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της.

Μας έχουν στερήσει κάθε έννοια ελεύθερου χρόνου, ξεκούρασης.

Διεκδικούμε:

  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο Εμπόριο, με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό,
  • 7ωρη-5νθήμερη-35ωρη εργασία,
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα