Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Θεοφάνεια στην Ξάνθη: Με λαμπρότητα ο σημερινός εορτασμός στον ποταμό Κόσυνθο (φωτογραφίες+video)

Στις 6 Ιανουαρίου η Εκκλησία μας γιορτάζει την βάπτιση του Χριστού. Η σπουδαία αυτή Δεσποτική εορτή κλείνει τον λατρευτικό κύκλο του αγίου Δωδεκαημέρου, που ξεκίνησε με την γιορτή των Χριστουγέννων και συμβολίζει την παλιγγενεσία του ανθρώπου.

Οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα από το πρωί του Σαββάτου απ’ άκρη σ’ άκρη της πόλη μας

Με Εκκλησιαστική Λαμπρότητα και Πνευματική Ανάταση εορτάσθηκε η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Ξάνθη. Ο σταυρός μεταφέρθηκε με πομπή από ναό του Τιμίου Προδρόμου, την οποία συνόδευσε στρατιωτικό άγημα,  στη γέφυρα του ποταμού Κόσυνθου  όπου έγινε και η κατάδυσή του. Επίσημοι και πλήθος κόσμου  παραβρέθηκαν στον Αγιασμό των Υδάτων καθώς και εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας. 

Μητροπολίτης Ξάνθης : Με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού αγιάσαμε τα ύδατα ! 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης  κ.κ. Παντελεήμων  καθαγίασε τα νερά του ποταμού με την ρίψη του Αγίου Σταυρού και  ευχήθηκε στον λαό να  έχει φώτιση και υγεία.

Ο τυχερός που ανέσυρε φέτος πρώτος τον Σταυρό   ήταν ο συμπολίτης μας Χρήστος Τσιούγκος   που δέχθηκε τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβασμιώτατου  για υγεία και μακροημέρευση. 

Ο κ. Τσιούγκος αμέσως μετά δήλωσε πως είναι η πρώτη φορά που έχει την ευλογία να πιάσει τον σταυρό  και ευχήθηκε με τη σειρά του  καλή χρονιά, υγεία και ευλογία σε όλον τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα