ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Η απάντηση του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνου Κουρτίδη για τον αναδασμό του Ερασμίου (Με ευθείς βολές κατά Τοψίδη)

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης απάντησε στην ανάρτηση του προέδρου του ΕΒΕ κ. Στέλιου Μωραϊτη σχετικά με τον αναδασμό του Ερασμίου.

Υποχρεώνομαι πλέον να απαντώ μέσω facebook, για να αντικρούσω νέες κακιασμένες αναρτήσεις και απευθύνομαι ξανά κύριε Τοψίδη σε εσάς Εάν βρίσκεστε πίσω από τις ανακοινώσεις του πολιτευόμενου μαζί σας στην ΠΕ Ξάνθης και συνοδοιπόρου σας στο Επιμελητήριο θα ήτανε καλύτερο να έχετε το δικό σας πολιτικό λόγο. Εάν όχι ξεκινάτε τη θητεία σας με τρομερές αδυναμίες και προβλήματα, αφού χρεώνεστε ένα άστοχο και άκαιρο πολιτικό λόγο, χωρίς μάλιστα να μπορείτε να ελέγξετε τους υποψηφίους, που ήταν μαζί σας και την υπέρβαση του μέτρου στο λόγο στον οποίο προβαίνουν. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μία δυσλειτουργία στην παράταξή σας, η οποία θα μας άφηνε αδιάφορους, εάν δεν επηρέαζε την πολιτική σκηνή του τόπου μας.

Οι ανακοινώσεις του τρίτου αναπληρωματικού σας στην ΠΕ Ξάνθης σχετικά με τον αναδασμό, οι οποίες είναι παντελώς άκαιρες και άτοπες, δείχνουν ένα φόβο. Φόβο, ότι δεν μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στις προσκλήσεις, που θα έχετε και φόβο ότι θα εκτεθείτε, από το έργο του αναδασμού.

Αλλιώς δεν εξηγείται όλος αυτός ο «πόνος» (που δεν έχουν ούτε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αγρότες), για το εάν θα είχαν αναρτηθεί οι χάρτες μέχρι τις 31-12-2023. Ποιο είναι ακριβώς το ζήτημα σας; Το ότι ήρθαν οι χάρτες και δεν ήρθαν ακόμη από τον ανάδοχο οι αλφαριθμητικοί πίνακες; Ότι αυτοί θα αναρτηθούν τον Ιανουάριο 2024 και δεν αναρτήθηκαν μέχρι τις 31-12-2023; Τώρα άραγε μελετήσατε και καταλάβατε πόσα είναι τα στάδια ενός αναδασμού; Τώρα καταλάβατε ποια είναι η διαδικασία; Τώρα καταλάβατε ότι αυτό θέλει καθημερινή ενασχόληση, πίεση, παρουσία και δουλειά και προσαρμοστικότητα σε εξωγενείς καθυστερήσεις;

Ο αναδασμός του Ερασμίου λίμναζε για 25 χρόνια. Κανένας δεν είχε το σθένος να τον ξεκινήσει. Τον ξεκινήσαμε, αναρτήσαμε τους πρώτους χάρτες, τους δεύτερους με τις ιδιοκτησίες, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των ενστάσεων, ολοκληρώθηκαν οι χάρτες μετά το στάδιο αυτό και με πολύ πίεση και δουλειά το φτάσαμε σε ένα σημείο, για να το παραλάβετε έτοιμο κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του.

Όλα αυτά, που αναφέρονται άσκοπα από τον υποψήφιό σας και μη εκλεγέντα θα μπορούσαν να διατυπωθούν από τους δικούς σας εκλεγέντες περιφερειακούς συμβούλους και την ορισθείσα από εσάς αντιπεριφερειάρχη κατά τη διεξοδική ενημέρωσή τους. Μπορείτε κάλλιστα την οποιαδήποτε διευκρίνηση να την λάβετε θεσμικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο ή από τις αρμόδιες υπηρεσίες, κάτι που δεν κάνατε όσο ήσασταν αντιπολίτευση.

Σχετικά με περίφημο προεκλογικό διάλογο στην πλατεία του χωριού, θα σας παρακαλούσα να ενημερώσετε τον τρίτο αναπληρωματικό σας στην Ξάνθη, ότι επειδή ζούμε στο 2024 δεν κάνουμε πολιτική του προηγούμενου αιώνα (τύπου Γκόρτσου κατά την κλασσική ταινία), δηλαδή δεν μαζευόμαστε σε κεντρικές πλατείες για δημόσιο διάλογο. Ο στίβος της πολιτικής αντιπαράθεσης έχει μετεξελιχθεί. Αυτές οι απόψεις, σας θίγουν ως πολιτικό και ως νέο Περιφερειάρχη.

Αναφορικά όμως με τον αναδασμό η διαδικασία είναι σαφής και γνωστή τουλάχιστον από εμένα. Εάν εσείς την ανακαλύψατε τώρα λυπάμαι. Επίσης είναι γνωστό, ότι τα παράλληλα έργα γίνονται σε δεύτερο στάδιο, αφού τελειώσουν οι αρχικές διαδικασίες. Εμείς προϋπολογίσαμε χρήματα, για τη διάνοιξη των οδών, προβήκαμε στην απομάκρυνση της ασφάλτου του παλιού δρόμου Αβάτου και θα προβαίναμε στη συνέχεια στις δέουσες ενέργειες και επιπλέον χρηματοδοτήσεις. Εσείς, που είστε τώρα διοίκηση, γιατί φοβάστε, για την ολοκλήρωση, αφού πλέον εσείς αποφασίζετε και χειρίζεστε τα χρήματα. Οι υποψήφιοί σας υποσχέθηκαν πλείστα πολλά έργα επιδιώκοντας την ψήφο του λαού. Αυτά με τι χρήματα θα τα κάνετε, εάν ανησυχείτε για τα χρήματα των παράλληλων έργων;

Εγώ προσωπικά δεν φοβήθηκα ποτέ την κριτική, ούτε για αυτά που είπα προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά, ούτε γι’ αυτά, που είπα στη νέα διοίκηση. Εάν φοβόμουν την κριτική δεν θα έκανα ουσιαστική ενημέρωση, την οποία συνομολογήσατε, αλλά κυρίως δε θα μπορούσα να έχω την άριστη σχέση, που έχω με τους αγρότες της περιοχής, που είναι οι μοναδικοί κριτές μας ως προς αυτό το ζήτημα και τους οποίους ενημέρωνα τακτικότατα.

Τι ακριβώς θέλετε; Να έχετε έναν αναδασμό, όπου θα κόψετε μια κορδέλα; Δεν καταλαβαίνετε, ότι η διοίκηση έχει συνέχεια και συνέπεια. Κάθε έργο έχει μία αρχή, μια μέση και ένα τέλος. Εάν δεν μπορείτε να το ολοκληρώσετε, ας αφήνατε να το κάνουμε εμείς. Δεν έχω όμως καταλάβει ακόμη, γιατί σας ενοχλεί τόσο πολύ αυτός ο αναδασμός; Το αναδείξατε προεκλογικά και δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί τρώγεστε μετεκλογικά, αφού πλέον έχετε πάρει τη διοίκηση.

Και επειδή μιλάτε για ψήφους και ψηφαλάκια παρόλο, που οι εκλογές τελειώσανε, αλλά δεν το έχετε καταλάβει, ο κόσμος δεν σας πίστεψε και φάνηκε στα αποτελέσματα των εκλογών στην ΠΕ Ξάνθης. Η αλήθεια είναι, ότι οι αγρότες περίμεναν 25 χρόνια να πάρουν αυτό που δικαιούνταν και πραγματικά τους αξίζει. Οι νέες ιδιοκτησίες θα βοηθήσουν και θα διευκολύνουν το έργο τους. Τους το χρωστάμε και θα βοηθήσει το έργο της αγροτικής ανάπτυξης. Ο αναδασμός ξεκίνησε ουσιαστικά επί της δικής μου θητείας και προεκλογικά δήλωσα και δεσμεύτηκα, ότι θα προχωρούσαν και άλλοι αναδασμοί. Επαναλαμβάνω, ότι λάβατε τη διοίκηση της Περιφέρειας συμψηφιστικά από άλλους νομούς. Συνεχίστε τη δουλειά, που σας δώσαμε ως παρακαταθήκη και μην κάνετε αυτό τον τόπο να μετανιώσει για τη θητεία σας. Με στείρο πολιτικό λόγο παλαιάς κοπής και αναρτήσεις στα facebook δεν ασκείται διοίκηση. Το μόνο που πετυχαίνετε είναι να δημιουργείτε ανησυχία στους αγρότες μας, όχι για το τι δεν κάναμε εμείς (γιατί ξέρανε πολύ καλά τι γινόταν αυτό το διάστημα), αλλά για το τι δεν μπορείτε να κάνετε εσείς στο μέλλον.

Όποιος είναι σίγουρος για τον εαυτό του δεν αναμοχλεύει θέματα που έχουν πάρει το δρόμο τους, δεν ζητεί άτοπες επιβεβαιώσεις του εαυτού του και του πολιτικού του λόγου, που τον οδήγησε στην αποτυχία.

Συμφωνώ γενικώς με τη ρήση, ότι η σιωπή είναι χρυσός, γιατί σε αυτήν την κοινωνία πρέπει να σιωπά αυτός που δεν έχει να προσφέρει τίποτα, πρέπει να σιωπά αυτός που έχει πικρία, πρέπει να σιωπά αυτός, που θέλει να αυτοεπιβεβαιωθεί, γιατί ο δημόσιος λόγος γίνεται, για να εισφέρονται εποικοδομητικά απόψεις στο κοινό και δημόσιο συμφέρον και όχι για την αυτοπροβολή και την επιβεβαίωση του καθενός.

Επομένως κύριε Τοψίδη, εάν έτσι ξεκινήσατε τη διοίκησή σας και σας εκφράζει αυτός ο λόγος και αυτή η πολιτική, είμαστε εδώ για να κάνουμε αντιπολίτευση.

Σχετικά Άρθρα