Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Γιορτή των Χριστουγέννων – Γράφει η Γεωργία Ανδρέου

Μπροστά μας η χαρούμενη γιορτή των Χριστουγέννων. Εορταστικός διάκοσμος παντού, εκδηλώσεις γιορτινές αλλά και εκκλησιαστικοί ύμνοι προεόρτιοι, οι ωραιότατες καταβασίες μας προετοιμάζουν για την μεγάλη γιορτή.

Μια γιορτή που εκτός από ευκαιρία για συναντήσεις, ξεκούραση, διασκέδαση, οριοθετείται με τον εκκλησιασμό στον όρθρο των Χριστουγέννων, όπου νωρίς το πρωί, ξαγρυπνισμένοι και μείς όπως οι αγραυλούντες βοσκοί αψηφώντας το κρύο πάμε να υποδεχτούμε τον Σωτήρα Χριστό.

Μια νέα ευκαιρία και φέτος να συμμετέχουμε στην Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία που όμως είναι στο χέρι μας να μην είναι μια τυπική συνήθεια γιατί έτσι το βρήκαμε. Είναι ευκαιρία να συμμετέχουμε στην μεγάλη γιορτή και στην θεία μετάληψη και έχοντας νιώσει την τιμή που μας δίνεται να υποδεχτούμε με αληθινή μετάνοια, με διάθεση για διόρθωση, για αλλαγή και με στολισμό πνευματικό, ψυχικό, χαριτωμένο, αλλαγμένοι και φωτεινοί τον Χριστό στην καρδιά μας.

Ο Θεός γίνεται άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος Θεός. Σταυρώνεται και δίνει σε όλους μας ην δυνατότητα για μια φωτεινή αιωνιότητα. Παρόλο που συστηματικά γυρίζουμε την πλάτη στην ευκαιρία που μας δίνεται, επιλέγοντας να κάνουμε την ζωή μας μαρτυρική κόλαση, έρχεται η γέννηση Του με την γιορτή των Χριστουγέννων να μας δώσει την ελπίδα.

Καθώς η σύγχρονη κοινωνία στις προηγμένες χώρες φαίνεται να οδηγεί σε κοινωνική αποσύνθεση, σε εκμαυλισμό, στην ανθρώπινη εκμετάλλευση, επιτακτική προβάλει η ανάγκη για αναθεώρηση της στάσης μας απέναντι στο πανανθρώπινο μήνυμα των Χριστουγέννων. Αυτό που μας θυμίζουν οι παιδικές φωνές με τα κάλαντα, οι υπέροχοι χριστουγεννιάτικοι ύμνοι για τον Θεό που γεννήθηκε προσωπικά για τον καθένα μας. Με καθαρή καρδιά όπως οι απλοί βοσκοί, με αγάπη και συναίσθηση για τον αδύναμο ας αποδεχτούμε την ευκαιρία που μας δίνεται με την γέννηση του Χριστού.

Ευλογημένα Χριστούγεννα!

Ανδρέου Γεωργία

Σχετικά Άρθρα