ΠεριφέρειαΤελευταία Νέα

H Πυροσβεστική ΑΜΘ τίμησε τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο

Τον απερχόμενο περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο βράβευσαν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σε λιτή τιμητική εκδήλωση που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου.

Συνολικά, παραδόθηκαν στον περιφερειάρχη τρεις τιμητικές πλακέτες, από την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ, δια χειρός του διοικητή αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Κούκουρα για τη στήριξη συνολικά όλων των Υπηρεσιών της ΑΜΘ, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Έβρου δια χειρός του διοικητής πύραρχου Σπύρου Κούτρα και από την 4η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) δια χειρός πυραγού Μιχάλη Αλτιπαρμάκη. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΑΜΘ, μεταξύ τους ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ροδόπης Κωνσταντίνος Παπάζογλου.

«Πάρα πολύ σημαντική συνεισφορά»
«Θέλαμε να αναδείξουμε το έργο του απερχόμενου περιφερειάρχη, η συνεισφορά του οποίου ήταν πάρα πολύ σημαντική για το Πυροσβεστικό Σώμα» δήλωσε μετά τη βράβευση ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ Κωνσταντίνος Κούκουρας.

Όπως έκανε γνωστό, μέσα από τη χρηματοδότηση, ανανεώθηκε ο στόλος με νέα πυροσβεστικά οχήματα, σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό κι άλλα μέσα, τα οποία θα συνδράμουν τα μέγιστα στην καλύτερη δυνατή επιχειρησιακή ανταπόκριση του Σώματος σε πυρκαγιές, πλημμύρες και διασώσεις. Κατ’ αυτό τον τρόπο, όπως ενημέρωσε, ο στόλος σε όλη την Ανατολική Μακεδονίας & Θράκη ανανεώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό κι έτσι πλέον «θεωρούμαστε μία Περιφέρεια που έχει σύγχρονα και αποτελεσματικά οχήματα σε όλες τις Υπηρεσίες της». Δεσμεύτηκε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα συνεχίσει να επιτελεί το έργο του.

Πολιτική απόφαση η στήριξη της Πυροσβεστικής
«Η στήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος αποτέλεσε για τη διοίκησή μας σημαντική προτεραιότητα, με σημαντικό εξοπλισμό και νέα σύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα» σημείωσε σε σύντομη δήλωσή του ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η διοίκησή του ανταποκρίθηκε σε ό,τι ζητήθηκε από το Σώμα, καθώς αξιοποίησε 5,2εκ€ από το ΕΣΠΑ για την αγορά νέων οχημάτων και εξοπλισμού.

Γνωστοποίησε, επίσης, ότι αθροιστικά σε Πυροσβεστική, Στρατό και Αστυνομία η Περιφέρεια ΑΜΘ έδωσε χρηματοδότηση υπερδιπλάσια από κάθε άλλη Περιφέρεια της χώρας. Αυτό έγινε, αφενός καθώς υπήρχε ένα μεγάλο ΕΣΠΑ στα χέρια της Διοίκησης -γεγονός το οποίο απέδωσε ο Χρήστος Μέτιος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη-, αφετέρου γιατί η διοίκηση έλαβε τη συγκεκριμένη πολιτική απόφαση να ενισχύσει νευραλγικές Δημόσιες Δομές του τόπου, αναγνωρίζοντας ότι «εδώ οι προκλήσεις είναι μεγαλύτερες» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ευχήθηκε, τέλος, η πολιτική αυτή απόφαση να συνεχιστεί και από την επόμενη Περιφερειακή Διοίκηση, η οποία έχει στα χέρια της ένα αντίστοιχα πολύ μεγάλο ΕΣΠΑ, ενώ τέλος στάθηκε στην αξία να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ Περιφερειακής Αρχής και Δημόσιων Δομών, προκειμένου να ξεπερνιούνται δυσκολίες.

Η σύντομη και λιτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών.

πηγή xronos.gr

Σχετικά Άρθρα