ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα η Θρονική Εορτή στη μνήμη του Αγίου Ανδρέα (φωτογραφίες)

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε, στη Θρονική Εορτή του, τη μνήμη του ιδρυτή του, Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

Στην πατριαρχική και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, παρέστησαν ιεράρχες του Θρόνου και άλλων Εκκλησιών, η επίσημη αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης, εκπρόσωποι των χριστιανικών κοινοτήτων της Κωνσταντινούπολης, οι υφυπουργοί Εξωτερικών και Παιδείας Γεώργιος Κώτσηρας και Ζέττα Μακρή, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, ομογενειακοί παράγοντες, και πλήθος προσκυνητών από την Κωνσταντινούπολη και το εξωτερικό.

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την θρονική εορτή στη μνήμη του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου παραβρέθηκε μικρή ομάδα προσκυνητών από την Ξάνθη που είχε την θαυμάσια ευκαιρία να πάρει ευλογία του πατριάρχη:

Την Τετάρτη, με αφορμή την Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παρετέθη δεξίωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομογένειας, στην παλαιά Αστική Σχολή Γαλατά και δόθηκε συναυλία από το συγκρότημα “Duo Violins”, των δύο Ελλήνων βιολιστών Δημητρίου Ίσαρη και Γεωργίου Γαϊτάνου. Στην Συναυλία παραβρέθηκε και η ομάδα προσκυνητών από την Ξάνθη:

Δείτε φωτογραφίες από την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία:

Σχετικά Άρθρα