ΟικολογίαΤελευταία Νέα

Επιτρέπουν πάλι το κυνήγι όλων των ζώων που απέμειναν στον καμένο Έβρο

Μόλις τρεις μήνες μετά την πρωτοφανή οικολογική καταστροφή της Δαδιάς, στην μεγαλύτερη πυρκαγιά που καταγράφηκε ποτέ στην Ευρώπη, η κυβέρνηση επιτρέπει και πάλι το κυνήγι στον πολύπαθο Έβρο.

Όσα ζώα διασώθηκαν και κατέφυγαν στις μη καμένες περιοχές, θα αντιμετωπίσουν μια νέα επίθεση τη στιγμή που οι πληθυσμοί τους απειλούνται από την καταστροφή των ενδιαιτημάτων τους.

Στη χώρα με τα περισσότερα καμένα δάση φέτος στην Ευρώπη, με 1,6 εκατομμύριο στρέμματα καμένες εκτάσεις και με τη Θεσσαλία κατεστραμμένη από πλημμύρες, αντί να δώσουν μια ευκαιρία στη φύση να αναγεννηθεί, συνεχίζουν με αμεριμνησία την καταστροφή.

Το κυνήγι είναι μια δραστηριότητα εξαιρετικά επιβαρυντική σε μια εποχή που η ραγδαία μείωση της βιοποικιλότητας και της άγριας ζωής αποτελούν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα. Οι συνέπειες για τους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον είναι ανυπολόγιστες.

Δυστυχώς η πελατειακή σχέση με τους κυνηγούς και ο μεγάλος τζίρος  που κινείται γύρω από αυτούς, τροφοδοτούν την διαστρεβλωμένη αντίληψη που καταστρέφει ότι έχει απομείνει από το πολύτιμο φυσικό κεφάλαιο της χώρας.

Το ΜΕΡΑ25 συμπαρατάσσεται με το αίτημα φορέων που αγωνίζονται για την  προστασία της φύσης και των ζώων, που ζητούν απαγόρευση του κυνηγιού για μεγάλο χρονικό διάστημα σε όλους τους νομούς που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, μέχρι την οριστική του κατάργηση.

Σχετικά Άρθρα