ΠολιτικήΤελευταία Νέα

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η ομάδα Αχτσιόγλου με ανακοίνωση που στάλθηκε  στους γραμματείς του κόμματος. Στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα βρίσκονται οι βουλευτές Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος για να ανακοινώσουν την ανεξαρτητοποίηση εννέα βουλευτών της ομάδας. Συγκεκριμένα, ανεξαρτητοποιούνται οι βουλευτές: Σία Αναγνωστοπούλου, Έφη Αχτσιόγλου, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μερόπη Τζούφη, Οζγκιούρ Φερχάτ, Θεανώ Φωτίου, Αλέξης Χαρίτσης.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ του Βουλευτή Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ:  

Με αίσθημα ευθύνης προς εσάς και προς τον εαυτό μου, καλούμαι σήμερα να στηρίξω μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση μετά από μεγάλη σκέψη και προσπάθεια γεφύρωσης του χάσματος μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Από το 2012, όταν και με τιμήσατε με την ψήφο σας και με εκλέξατε Βουλευτή Ξάνθης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινήσαμε μια ανηφορική αλλά πολύ ελπιδοφόρα πορεία με σκοπό να θέσουμε σε προτεραιότητα τις ανάγκες της Ξάνθης και την ανατροπή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μάστιζε την χώρα μας. Τον Ιανουάριο του 2015, ο νομός Ξάνθης μας τίμησε απεριόριστα και εκλέξαμε για πρώτη φορά τρεις Βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την εκκίνηση της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, προσπαθήσαμε μέσα σε ακραία δύσκολες συνθήκες να στηρίξουμε τους πολίτες και να οδηγήσουμε την χώρα μακριά από τα μνημόνια και την οικονομική καταστροφή. Κύριο μέλημά όλων μας, την περίοδο 2015-2019 ήταν η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της δημοκρατίας, που επλήγησαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. 

Η επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στην διακυβέρνηση της χώρας το 2019 κατάφερε να αναχαιτίσει όλη αυτήν την προσπάθεια και δυστυχώς γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της πιο διαλυτικής και καταστροφικής πολιτικής. Η αδιαφορία προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η αδυναμία αντιμετώπισης του πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας, τα μέτρα αυταρχισμού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και η ενίσχυση των κοινωνικών ανισοτήτων αποτελούν μόνο μερικά από τα κατορθώματα της πιο αποτυχημένης Κυβέρνησης μετά την Μεταπολίτευση. Σε όλα τα παραπάνω, η λύση ήταν και είναι μονόδρομος. Μόνο κοινωνική αλληλεγγύη, η θωράκιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και οι αξίες και αρχές της Αριστεράς μπορούν να αποτελέσουν το πραγματικό αντίβαρο στην διάλυση που συντελείται την τελευταία περίοδο στην χώρα.  Στον ρόλο αυτό κληθήκαμε να ανταποκριθούμε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, είναι πιο τίμιο όταν δεν μπορούμε πλέον να παίξουμε αυτόν τον ρόλο, αφού κάνουμε την απαραίτητη αυτοκριτική, να προχωράμε μπροστά με στόχο το καλό της κοινωνίας. 

Δυστυχώς, σήμερα, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το κόμμα των μελών, το κόμμα στο οποίο και εγώ ο ίδιος στρατεύτηκα από τις αρχές του 2000, ένα κόμμα το οποίο στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί με χιλιάδες συντρόφους και συντρόφισσες, σήμερα δεν μας χωράει. Η πολιτική κατεύθυνση του κόμματος έχει αλλάξει και δεν ανταποκρίνεται πλέον στα όνειρά μας. Η οικοδόμηση του κλίματος εμπιστοσύνης εντός του κόμματος έχει διαρραγεί σε τέτοιο βαθμό, που κατά την άποψή μου, δεν μπορεί πλέον να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους χιλιάδες συμπολίτες μας που μας εξέλεξαν. Επιτρέψτε μου και μια προσωπική αναφορά. Τα προηγούμενα χρόνια πολεμήθηκα και λοιδορήθηκα δίχως έλεος. Αντιμετώπισα την πιο σκληρή προπαγάνδα, ένα τεράστιο κύμα αμφισβήτησης και στοχοποιήθηκα τόσο από τους φασίστες στην Βουλή, όσο και από την ίδια την Κυβέρνηση. Σε όλες αυτές τις δοκιμασίες δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς τους συντρόφους μου και φυσικά τον Αλέξη Τσίπρα που με στήριξαν απεριόριστα. Όλα αυτά, φυσικά, δεν τα ξεχνώ. Θα πορευόμαστε μαζί στους δρόμους των αγώνων.

Το αξίωμα, όμως, του Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου συνοδεύεται από μεγάλη ευθύνη. Την ευθύνη αυτή δεν πρόκειται να την αποποιηθώ. Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ στο βάρος της και να εργάζομαι πάντα για τον Λαό και υπέρ του Λαού. Παρότι σήμερα κλείνει για εμένα ένα μεγάλο κεφάλαιο με την αποχώρησή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν θα σταματήσω τον αγώνα, θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου με αίσθημα ευθύνης, ακεραιότητα και αξιοπρέπεια, όπως έκανα τόσα χρόνια. Και σε αυτόν τον δρόμο ευελπιστώ να είστε συνοδοιπόροι μου, προκειμένου να κατορθώσουμε να στηρίξουμε την κοινωνία, να επαναφέρουμε την Αριστερά στο προσκήνιο και να χτίσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον. 

Σχετικά Άρθρα