ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Ξάνθης: Κάλεσμα για κινητοποίηση στην ΔΟΥ Ξάνθης στις 22 Νοεμβρίου

Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Ξάνθης
[email protected]

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 0830 ΣΤΗ ΔΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
  Ξάνθη, 21/11/2023
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που η Κυβέρνηση έφερε για διαβούλευση, πρέπει τώρα να αποσυρθεί ως απαράδεκτο. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι επιστήμονες με τον αγώνα μας πρέπει να το εμποδίσουμε. Η Κυβέρνηση προκαλεί όταν μιλάει για «φορολογική δικαιοσύνη» και την ίδια στιγμή επιβαρύνει με νέους φόρους και νέα βάρη όλους αυτούς που τόσα χρόνια πληρώνουν ήδη πολύ βαριά φορολογία όπως φόρο από το 1 ο ευρώ στο εισόδημα, το φόρο επιτηδεύματος, τα τεκμήρια διαβίωσης, τον ΕΝΦΙΑ, όλους τους υπόλοιπους έμμεσους φόρους στα καύσιμα και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.  
H κυβέρνηση δεν επαναφέρει το αφορολόγητο για εξασφαλιστεί ένα ελάχιστο εισόδημα για εμάς, δεν βάζει “χέρι” στις ανεξέλεγκτες αυξήσεις στην Ενέργεια, τις πρώτες ύλες, τα ενοίκια που έχουν εξανεμίσει τα
τελευταία δύο χρονιά το εισόδημα μας και δεν παίρνει έστω και ένα μέτρο για τη διαγραφή των χρεών που κουβαλάμε ακόμα από τη 10ετή κρίση και την πολιτική των lockdowns. Δεν καταργεί το τέλος επιτηδεύματος που ήταν και προεκλογική εξαγγελία από το 2019, μας κουνάει και το δάχτυλο ως “κλέφτες και φοροφυγάδες” και φέρνει ακόμα ένα νομοσχέδιο-χαράτσι που θα μας γονατίσει ακόμα περισσότερο.
Την ίδια ώρα οι εφοπλιστές έχουν δεκάδες φοροαπαλλαγές, οι τράπεζες έχουν «αναβαλλόμενη φορολογία» και μαζί με τα “κοράκια” παίρνουν το ένα σπίτι μετά το άλλο. Φυσικά η κυβέρνηση τα έχει προβλέψει για το μεγάλο κεφάλαιο στο νομοσχέδιο έκτρωμα που φέρνει.
Η Κυβέρνηση επιχειρεί πότε με τον κοινωνικό αυτοματισμό  και πότε με τις διάφορες διαρροές ότι δήθεν ακούει και ότι θα βελτιώσει το νομοσχέδιο να κάμψει τις αγωνιστικές αντιδράσεις και να καταφέρει να περάσει το νομοσχέδιο – έκτρωμα. Ένα νομοσχέδιο που προβλέπει κεφαλικό φόρο για υποτιθέμενο εισόδημα και με τον ψηφιακό λαβύρινθο που επιβάλλει εκτινάσσει το κόστος και κάνει πιο ασφυκτικές συνθήκες λειτουργίας των μικρών επιχειρήσεων. Δε θα περάσει. Το έκτρωμα θα αποσυρθεί με τον αποφασιστικό και ενιαίο αγώνα των μικρών επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των επιστημόνων.

Στα πλαίσια της δημιουργίας μετώπου απέναντι στο νομοσχέδιο – έκτρωμα, απευθυνθήκαμε και συζητήσαμε με τα εξής σωματεία και φορείς της Ξάνθης :
Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, Σωματείο Eπαγγελματιών
Mικροπωλητών, Σωματείο Επαγγελματιών Φωτογράφων, Σωματείο
Λογιστών, Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων
Ν.Ξάνθης, Σωματείο Κουρέων Κομμωτών Ξάνθης, Δικηγορικός
Σύλλογος Ξάνθης, Σωματείο Ταξί Ξάνθης, Σύλλογος Μηχανικών
Μελετητών Ιδιωτικών Έργων Ξάνθης, Σύλλογος Ιδιοκτητών Ξένων
Γλωσσών Ξάνθης – Ροδόπης, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και
Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης

Απαιτούμε:

– Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης
– Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος
– Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις
– Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 0830 ΣΤΗ ΔΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα