Μειονότητα Τελευταία Νέα

Αυτό το Σάββατο: Παρουσίαση έρευνας για τις γυναίκες Πομάκικης καταγωγής. (Στο Χατζιδάκειο)

Η ερευνητική ομάδα «Ženski glas*, ένας διττός αποκλεισμός», πραγματοποίησε μια ποιοτική έρευνα στα Πομακοχώρια του νομού Ξάνθης, δίνοντας έμφαση στον γυναικείο πληθυσμό της περιοχής. Η ομάδα ασχολήθηκε με διάφορες θεματικές όπως η προσβασιμότητα στην υγεία και την εκπαίδευση, την θέση που έχουν οι γυναίκες στην πομακική κοινωνία καθώς στην κοινωνία της Ξάνθης. Επίσης τα μέλη ασχολήθηκαν με τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που δημιουργούνται γύρω από την γυναίκα πομακικής καταγωγής.

Στόχος της έρευνας αυτής είναι να ακουστούν οι φωνές των γυναικών και να ενδυναμωθούν. Παράλληλα, ως στόχος έχει οριστεί και η ενημέρωση του ευρύτερου πληθυσμού για ζητήματα περιθωριοποίησης ένταξης και αποκλεισμού λόγου φύλου, θρησκείας και καταγωγής. Κύριο μέλημα του παρόντος έργου είναι να δώσει φωνή στα αιτήματα και τους προβληματισμούς των γυναικών που ανήκουν στην φυλή των Πομάκων, να εξοστρακίσει πεποιθήσεις περιθωριοποίησης ,αποκλεισμού και στερεοτύπων.

Το Σάββατο 11/11/2023 σας προσκαλούμε στην Οικία του Μάνου Χατζιδάκι στις 19:00 όπου θα γίνει η παρουσίαση του έργου καθώς και η ανάλυση της έρευνας.

Με εκτίμηση

Εμμανουέλα Πολυκανδριώτη Κόντε Μπενιαμίν

*Ženski glas: γυναικεία φωνή στην πομακική διάλεκτο.

Σχετικά Άρθρα