ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Ο Εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στον ΙΝ Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης (φωτογραφίες)

Η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου τιμάται στον ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου από τα παλαιότερα χρόνια όπου λεωφορεία γεμάτα από κόσμο κυρίως από τα χωριά της Ξάνθης έφταναν στην Ξάνθη ειδικά για την γιορτή του Αγίου και να προσκυνήσουν  το παλαιό εικόνισμα που βρίσκεται μέχρι και σήμερα στο ναό. Έτσι καθιερώνεται ο εορτασμός στην ενορία και σήμερα διατηρείται μια παλιά συνήθεια να ψαλλεται παράκληση κάθε Τετάρτη όλο το έτος προς τον Άγιο Νεκτάριο. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ξάνθης Αντώνιος που είχε παραβρεθεί στην εκταφή του Αγίου δώρισε στην Μονή της Αγίας Ειρήνης ένα μεγάλο τεμάχιο του Ιερού λειψάνου μέρος του οποίου υπάρχει και στον Ναό του Αγίου Ελευθέριου

Σήμερα Πέμπτη 9, Νοεμβρίου 2023 η τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου ενώ οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν το λείψανο του.

Οι ευλάβεια της τοπικής κοινωνίας και των Ξανθιωτών εκφράζεται προς τον Άγιο αφού στο όνομά του είναι αφιερωμένοι άλλο τρεις ναοί στο Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης  όπου υπάρχει εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Νεκτάριο, παρεκκλήσι στα Πηγάδια Ξάνθης και στην Κοσμητή στον κάμπο της Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα