ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Χαλαρή η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης. Η πρώτη μετά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης είχαμε χθες Δευτέρα, η πρώτη μετά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και με την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης έλαβε τον λόγο και αφού συνεχάρη τη νέα δημοτική αρχή, της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της.

Μανώλης Τσέπελης : Η ομορφιά της δημοκρατίας είναι να έχουμε τη δύναμη να εκτιμούμε την επιλογή της κοινωνίας  και χωρίς μιζέρια και κακοπροαίρετη διάθεση θα είμαστε δίπλα σε ό,τι έχει να κάνει με το καλό του τόπου μας.

Διαδικασία

Εκτός ημερήσιας διάταξης  τέθηκε το θέμα της δυνατότητα που δίδεται από τον νόμο για   διατήρηση ενός ΝΠΔΔ  και  ενημερώθηκε το σώμα πως μετά από επικοινωνία του Δημάρχου Ξάνθης  Μανώλη Τσέπελη με τον νέο Δήμαρχο Στράτο Κοντό αποφασίστηκε να παραμείνει με την υπάρχουσα νομική μορφή ( ΝΠΔΔ) το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης γιατί αποτελεί ένα σημαντικό και απαραίτητο εργαλείο για την υλοποίηση  των πολιτιστικών δράσεων  στην περιοχή μας.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο  του YΠΕΣ  θα καταργηθούν τα  ΝΠΔΔ των δήμων και θα σταματήσει η λειτουργία των  σχολικών και δημοτικών επιτροπών και  οι αρμοδιότητές τους θα μεταφερθούν  στους οικείους δήμους από  τις 30 Ιουνίου του 2024.

Τα υπόλοιπα θέματα ημερησίας διάταξης που συζητήθηκαν και πέρασαν είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία είναι τα ακόλουθα : 

Λύση μίσθωσης και απευθείας εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στο Υποθηκοφυλακείο Ξάνθης (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Φανουράκης)  – Ομόφωνα

Έγκριση συμμετοχής τού Δήμου Ξάνθης, στην υλοποίηση του συγχρηματοδοτούμενου έργου με τίτλο: «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο» και εξουσιοδότηση Δημάρχου Ξάνθης (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης) – Ομόφωνα

Έγκριση λύσης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ τού Δήμου Ξάνθης και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ Α.Ε. με τίτλο: «Εκπόνηση μελετών για το έργο: “Προμήθεια και εγκατάσταση ανοικτού προκατασκευασμένου κολυμβητηρίου στον Δήμο Ξάνθης”» (εισηγητής Δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης) –Κατά πλειοψηφία.

Έγκριση τής από 12-7-2023 εισήγηση της Επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής της ΑΠ5633/13-3-2023 σύμβασης για την υπηρεσία: «Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου για την ωρίμανση έργων ΑΠΕ στον Δήμο Ξάνθης» (εισηγήτρια Αικατερίνη Αλεξανδρίδου, Πρόεδρος Επιτροπής) –Κατά πλειοψηφία.

Έγκριση τής από 27-10-2023 γνωμοδότησης τής επιτροπής παραλαβής του αντικειμένου της σύμβασης με τίτλο: «Προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης» –Κατά πλειοψηφία.

Συγκρότηση Επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής τού αντικειμένου των συμβάσεων προμηθειών με τίτλο: «Προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού και συστήματος διαχείρισης επισκεπτών για τα ΚΕΠ τού Δήμου Ξάνθης» και «Προμήθεια – τοποθέτηση εξοπλισμού και διαμόρφωση των ΚΕΠ τού Δήμου Ξάνθης», σύμφωνα με τον Ν.4412/2016 (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης) – Ομόφωνα.

Δωρεάν κατά χρήση παραχώρηση κτηρίου στην Προεδρία της Κυβέρνησης (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Φανουράκης) – Κατά πλειοψηφία.

Σχετικά Άρθρα