ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Λύκειον Ελληνίδων Ξάνθης: Εκδήλωση-ομιλία με θέμα τον καρκίνο του μαστού και την κληρονομικότητα

Εκδήλωση-ομιλία με θέμα τον καρκίνο του μαστού και την κληρονομικότητα διοργανώνει το Λύκειον Ελληνίδων Ξάνθης την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 6 και μισή το απόγευμα στον χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, στην Αγίου Γεωργίου 1, στο  ισόγειο.

Ομιλήτρια θα είναι η  Ειρήνη Μπιζιώτα, Παθολόγος- Ογκολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιμελήτρια Β΄ της Πανεπιστημιακής Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Με αφορμή τη δράση η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Πέπη Στάντσιου μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης, όπου απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλες και όλους να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα ομιλία, σημειώνοντας ότι αυτή διοργανώνεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, αφού ήδη διανύουμε την εβδομάδα που είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση κατά του καρκίνου του μαστού και ευχαρίστησε τους συνοδοιπόρους του Λυκείου σε αυτή την πρώτη εκδήλωση για την χρονιά που ξεκινά με αισιοδοξία και συγκεκριμένα τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης, το Κοινωνικό Κέντρο “Σταύρος Χαλιορής” και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ξάνθης.

Με χαρά και τιμή θα υποδεχθούμε την κυρία Ειρήνη Μπιζιώτα, μία πολύ  αξιόλογη επιστήμονα με ευρύ πεδίο γνώσεων, πρόσθεσε η κυρία Στάντσιου τονίζοντας ότι και η ίδια συμμερίζεται το μότο της ομιλήτριας που είναι “η γνώση είναι δύναμη”, αφού η πρόληψη σώζει ζωές, ενώ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για την σημασία του προληπτικού ελέγχου, υπενθυμίζοντας ότι καρκίνος του μαστού μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα και να αντιμετωπιστεί.

Ξεκινούν  τα τμήματα και οι δράσεις του Λυκείου Ελληνίδων. Σε Σουφλί και Λάρισα τον Νοέμβριο

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησαν την λειτουργία τους τα τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης με την  ανταπόκριση του κόσμου να είναι ικανοποιητική, και όπως είπε η κυρία Στάντσιου παράλληλα το ΔΣ δεν σταματά να σχεδιάζει και να προγραμματίζει και νέες δράσεις, ενώ τόνισε ότι το Λύκειο είναι πάντα ανοιχτό σε προτάσεις συνεργασίας.

Για τον μήνα Νοέμβριο ήδη έχουν προγραμματιστεί δύο  δράσεις, η πρώτη την Κυριακή 12 Νοεμβρίου με διαδοχικές επισκέψεις στο Εθνολογικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης, στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί και στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Σουφλίου και η δεύτερη στις 25 Νοεμβρίου στο Λύκειον Ελληνίδων Λάρισας, όπου η χορευτική ομάδα της Ξάνθης θα έχει την ευκαιρία να διδάξει παραδοσιακούς θρακιώτικους χορούς.

Ακούστε την κ. Π. Στάντσιου.

πηγή: όμορφη πόλη 899

Σχετικά Άρθρα