ΕπιστολέςΤελευταία Νέα

Ι. Παπαχρόνης: Οι δημότες της Ξάνθης αποφασίσανε…Η Ξάνθη απέκτησε δήμαρχο για τα επόμενα δέκα (10) έτη. Τουλάχιστον…

Εφόσον και αν οι συνεργάτες και οι ειδικοί σύμβουλοι του Νέου Δημάρχου Ξάνθης Στράτου Κοντούδουλέψουνε εντατικά, μεθοδικά, επαγγελματικά αλλά και αλτρουιστικά, η πόλη και ο Δήμος Ξάνθης θα προχωρήσουνε μπροστά. Έτσι η νέα δημοτική αρχή θα έχει και παραπάνω θητείες μπροστά της ώστε να υλοποιήσει και το δικό της σχεδιασμό και όραμα.

Η διοίκηση Τσέπελη, παρά τα διάφορα που λέγονται και θα λέγονται, θα αφήσει παρακαταθήκη αρκετές μελέτες ιδίως σε φάση ωριμότητας, δηλαδή έτοιμες καθόλα μόλις βρεθεί και το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο προς υλοποίηση (σε πολλές από αυτές έχουν ήδη βρεθεί). Σαφέστατα πολύ περισσότερες μελέτες σε αριθμό και σε ωρίμανση από την προηγούμενη διοίκηση Δημαρχόπουλου.

Ο αστικός ιστός της πόλης κυρίως, μετά από πολλά χρόνια αποφάσισε για το Δήμαρχό του. Αυτοί που σηκωθήκανε και πήγανε να ψηφίσουνε.

Κατά τη προσωπική μου άποψη  αυτοί όλοι έχουν το δικαίωμα, έχουν κερδίσει μάλιστα το δικαίωμα έστω και αν ψηφήσανε λευκό ή άκυρο στις κάλπες, να απαιτούνε, να γκρινιάζουν, να διαμαρτύρονται, να προτείνουν και να οραματίζονται. Οι υπόλοιποι μη συμμετέχοντες ας καθίσουνε στην άκρη να παρατηρούνε απλώς σαν θεατές και μουσαφήρηδες για την επόμενη πενταετία. Απεμπολήσανε, ιδίως αυτοί που δε συμμετείχανε δικαιολογημένα και στις δύο Κυριακάτικες εκλογικές διαδικασίες, το δικαίωμά τους αυτό.

Ο προοδευτικός λεγόμενος χώρος στην Ξάνθη θα κάνει πλέον πολλά χρόνια για να μπορέσει -αν μπορέσει-να πατήσει στα πόδια του και να διεκδικήσει με αξιώσεις ξανά την δημοτική διοίκηση. Και εδώ τελείωσε μια εποχή και πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει μια επόμενη και μάλιστα σύντομα.

Η Λαική Συσπείρωση του Κ.Κ.Ε. έπρεπε να συμμετάσχει με τον εκπρόσωπό της στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Το ότι έπιασε το όριο του 3% που όριζε ο σχετικός εκλογικός νόμος και τελικά με τις περαιτέρω ασάφειές του δεν εκπροσωπείται είναι πλήγμα για τη δημοκρατία.Ιδίως στην Ξάνθη οι εκπρόσωποί του πολλές φορές αποτελούν τη φωνή της λογικής. Να μη ξεχνάμε ότι το Κ.Κ.Ε ποτέ «δεν παίζει» με τις ευπαθείς ομάδες…

Τέλος συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες όλων των συνδυασμών. Ιδίως αυτούς που συμμετείχανε για πρώτη φορά.Το να εκτεθείς στα κοινά και να ξεκουνηθείς λίγο από την καρέκλα σου και να βγεις έξω και πέρα από τον προσωπικό σου μικρόκοσμο είναι και αυτό κάτι θετικό. Ίσως αλλάξει κάτι προς το καλύτερο τα επόμενα έτη. Ας μην απογοητεύονται κάποιοι  από τις μικρές τους εκλογικές επιδόσεις. Αυτοί τουλάχιστον έμπρακτα έδειξαν και πρέπει να συνεχίσουν να δείχνουν ενδιαφέρον για την Πόλη, τον Δήμο μας, για το κοινό μέλλον όλων μας.

Είθε η Ξάνθη και ο Δήμος μας, δημότες και μουσαφήρηδες να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από την πρωτοχρονιά του 2024 και έπειτα.

Συγχαρητήρια και στον Στράτο Κοντό. Καλή Δύναμη και Υγεία του εύχομαι προσωπικά και από καρδιάς. 

Σχετικά Άρθρα