Κόμματα Τελευταία Νέα

Νέο βίντεο του Μητσοτάκη στο TikTok: Η απάντησή του για την ακρίβεια -Τα τρία μέτρα που θα βοηθήσουν

Μετά από αρκετούς μήνες αποχής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίευσε προχθές (12/10) ένα νέο βίντεο στον λογαριασμό του στο TikTok, υποσχόμενος ότι στο μέλλον θα επικοινωνεί συχνότερα με τους χρήστες της πλατφόρμας, ζητώντας τους να του κάνουν ερωτήσεις.

Μία από τις πρώτες -και η συχνότερη- ερώτηση που κλήθηκε να απαντήσει ο πρωθυπουργός ήταν για την ακρίβεια και συγκεκριμένα γιατί οι τιμές στα σούπερ μάρκετ ανεβαίνουν κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο.

Στην απάντηση του ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα τρια νέα μέτρα της κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν και που θα βοηθήσουν την τσέπη των καταναλωτών. Μάλιστα υποσχέθηκε πως θα χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να περιορίσει το πρόβλημα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το νέο βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο TikTok:

@kyriakosmitsotakis_ Replying to @Abcabc ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Αναλυτικά όσα είπε ο πρωθυπουργός στο βίντεό του στο TikTok:

«Ακρίβεια. Πολύ μεγάλο πρόβλημα. Και δεν κάνω αυτό το βίντεο για να σας πω ότι έχουμε όλες τις λύσεις για το πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά για να μοιραστώ μαζί σας τρία μέτρα τα οποία πιστεύω ότι θα βοηθήσουν.
Πάμε να τα δούμε μαζί σε λίγα δευτερόλεπτα.

Με τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης που ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ είναι πια υποχρεωμένα να μας κοινοποιούν τις αυξήσεις που τους κάνουν οι προμηθευτές τους. Κάνει ο προμηθευτής αύξηση; Τη βλέπουμε στο ράφι του σούπερ μάρκετ; Πρέπει να την γνωρίζουμε, έτσι στους ελέγχους που κάνουμε θα δίνουμε προτεραιότητα σε αυτούς που αυξάνουν τις τιμές τους.

Όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ πρέπει να ανεβάζουν στην πλατφόρμα του e- Καταναλωτή καθημερινά τις τιμές τους για τα φρούτα και τα λαχανικά. Η πλατφόρμα e-katanalotis.gov.gr είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο το οποίο βοηθάει τους καταναλωτές να συγκρίνουν τιμές και να επιλέγουν τελικά τις χαμηλότερες.

Η ταμπέλα με το νούμερο 5. Τι σημαίνει αυτό; Σε λίγο θα πηγαίνετε στα σούπερ μάρκετ και θα βλέπετε μια ένδειξη που θα λέει -5%, αυτό σημαίνει ότι οι προμηθευτές σε αυτά τα προϊόντα έχουν δεσμευτεί να κρατήσουν τις τιμές μειωμένες κατά 5% για το επόμενο εξάμηνο.

Ναι ξέρω ότι η ακρίβεια ειδικά σε τρόφιμα είναι επίμονη. Όμως η Κυβέρνηση θα είναι πάντα εδώ και θα χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της έτσι ώστε να περιορίσει το πρόβλημα όσο το δυνατόν περισσότερο».

Σχετικά Άρθρα