ΈβροςΤελευταία Νέα

Εγκαινιάστηκαν τα νέα ΣΟΑ Διδυμοτείχου (video+φωτογραφίες)

Εγκαινιάστηκαν στις 12 Οκτωβρίου 2023 στο Διδυμότειχο τα νέα Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών, Υπαξιωματικών (ΣΟΑ) στο πρώην Στρατόπεδο “Κνιθάκη”, όπου παλαιότερα στεγάζονταν η 16η Μεραρχία Πεζικού και το ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου.Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Εβρίτη Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη και των Δωρητών Θεόδωρου και Γιάννης Αγγελοπούλου, οι οποίοι κάλυψαν σημαντικό οικονομικό μέρος της κατασκευής των 12 νέων ΣΟΑ , σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις που τα σχεδίασαν και τα κατασκεύασαν.

Παρόντες ήταν ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης ο οποιος είναι επίτιμος Δημότης Διδυμοτείχου επί ημερών του οποίου, πέρυσι τον Οκτώβριο ξεκίνησε η κατασκευή και ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ μέσα σε ένα μόλις χρόνο, ο βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο Διοικητής της 16ς Μεραρχίας Πζεικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Πασχάλης Συριτούδης, απόστρατοι και άλλοι επίσημοι.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του εφοπλιστή και Δωρητή του έργου Θεόδωρου Αγγελόπουλου (μαζί με την σύζυγο του Γιάννα Δασκαλάκη), ο οποίος εξέφρασε την συγκίνηση του γιατί μπόρεσε να προσφέρει στην πατρίδα και την ακριτική περιοχή του Έβρου με αυτή την δωρεά.

Όπως τόνισε ο κ.Αγγελόπουλος, χαίρεται γιατί οι διαβεβαιώσεις που είχε ότι το έργο θα πραγματοποιηθεί ιαι θα τελειώσει πολύ γρήγορα από τον Στρατό που το ανέλαβε, έγινε πράξη.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός και στη συνέχεια ο Διοικητής του Μηχανικού της 16ης Μεραρχίας παρουσίασε λεπτομέρειες του έργου. Πρόκειται για δύο κτίρια με συνολικά 12 Στρατιωτικές Οικίες Αξιωματικών, οι οποίες έρχονται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες στέγασης του στρατιωτικού προσωπικού της περιοχής.

Αρχηγός ΓΕΣ Άγγελος Χουδελούδης: “Εδώ στο Διδυμότειχο χτυπάει πιο δυνατά η καρδιά της πατρίδας”

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Εβρίτης (από το Παλιούρι Διδυμοτείχου) Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελοούδης, ο οποίος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό έργο η κατασκευή νέων ΣΟΑ. Όχι μόνο για τις οικογένειες των στρατιωτικών, αλλά για την τοπική κοινωνία.

“Το Διδυμότειχο, η ακριτική αυτή ιστορική πόλη, που διετέλεσε και πρωτεύουσα της Βυζαντικής Αυτοκρατορίας, αξίζει την αμέριστη συμπαράσταση όλων, γιατί εδώ χτυπάει πιο δυνατά η καρδιά της πατρίδας”.

Στη συνέχεια έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας στον Δωρητή Θεόδωρο Αγγελόπουλο από τον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Καραμανίδη, Διοικητή της 16ης Μεραρχίας Πεζικού. Ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας από όλους τους επισήμους μαζί και τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας με τα ονόματα των Δωρητών. Ακολούθησε ξενάγηση τους μέσα στα νέα ΣΟΑ με τις 12 νέες κατοικίες για τα στρατιωτικά στελέχη της περιοχής του Διδυμοτείχου.

πηγή: eevros

Σχετικά Άρθρα