ΚαβάλαΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος από την Καβάλα εξελέγη Επίσκοπος Θεσπιών

Ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, βοηθός Επίσκοπος υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θεσπιών.

Βιογραφικό

 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος (κατά κόσμον Γεώργιος Κίτσος) γεννήθηκε στη Χρυσούπολη Καβάλας το 1967. Πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στο Οέλντε της Γερμανίας και τα υπόλοιπα στη Χρυσούπολη όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στο Κανονικό Δίκαιο.

Σπούδασε Νομική και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Δίκαιο της Ευρωπαικής Ένωσης. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας και του Ελληνικού Πολιτισμού και έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Δημιουργική Γραφή. Γνωρίζει την αγγλική και την ιταλική γλώσσα. Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαριών Θάσου στις 4.8.1995 και την επομένη (5.8.1995) χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Γέροντά του, Σεβ. Μητροπολίτη Φιλίππων κυρό Προκόπιο. Στις 26.12.1996 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και έλαβε αυθημερόν το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη από τον ίδιο Μητροπολίτη.

Από της χειροτονίας του διακονεί ως Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων και ως Διευθυντής του Πολίτειου Γηροκομείου Χρυσουπόλεως Η ΑΓΙΑ ΑΝΘΟΥΣΑ, ενώ είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΦΗ Ο ΑΓΙΑΣ ΣΙΛΑΣ Καβάλας. Είναι επίσης Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Αποστόλου Σίλα Καβάλας. Έχει την ευθύνη του Γραφείου Ορθοδόξου Μαρτυρίας, της Εκκλησιαστικής Βιβλιοθήκης και του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής με αρκετές ιεραποδημίες στην Αφρική, κυρίως στην Ουγκάντα και στην Ασία.

Διετέλεσε διευθυντής του Οικοτροφείου του Εκκλησιαστικού Λυκείου Νέας Καρβάλης και καθηγητής του Τμήματος Εκκλησιαστικής και Πολιτιστικής Κατάρτισης του ΙΕΚ Καβάλας. Είναι συνεργάτης στο παράρτημα της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα ΕΛΕΑΝΑ Χρυσούπολης.

Σχετικά Άρθρα