ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Ισραήλ: Πόλεμο κατά της Χαμάς κήρυξε ο Νετανιάχου – Πανηγυρίζουν οι Παλαιστίνιοι, νέα κρίση στο Μεσανατολικό (Σκοτώνονται άμαχοι)

Πόλεμο κατά της Χαμάς κήρυξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά την αφνιδιαστική σφοδρή επίθεση με πυραύλους που εξαπέλυσε η ισλαμιστική οργάνωση στα νότια της χώρας το πρωί του Σαββάτου (7.10.2023). Η Μέση Ανατολή «βράζει» από τη νέα κρίση, την ώρα που οι Παλαιστίνιοι πανηγυρίζουν πάνω από τα κουφάρια νεκρών στρατιωτών και πολιτών…

«Πολίτες του Ισραήλ, είμαστε σε πόλεμο, όχι σε επιχείρηση, όχι σε κλιμάκωση, σε πόλεμο», ανέφερε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του από το αρχηγείο του στρατού στο Τελ Αβίβ. «Ο εχθρός (σ.σ. η Χαμάς) θα πληρώσει ένα τίμημα που δεν φαντάζεται», συμπλήρωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε», επανέλαβε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ απηύθυνε αντίστοιχο μήνυμα. Το Ισραήλ επιστράτευσε τους εφέδρους και ο Γκάλαντ δήλωσε ότι η χώρα «θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την αιφνιδιαστική επίθεση με πυραύλους που εξαπέλυσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από τη Λωρίδα της Γάζας, ισχυριζόμενη ότι ο αριθμός τους έφτασε τους 7.000!

Μέχρι στιγμής, ο επίσημος απολογισμός από το υπουργείο Άμυνας αναφέρει 22 νεκρούς τόσο από τις πυραυλικές επιθέσεις όσο και από τις εχθροπραξίες ενώ το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για 545 τραυματίες.

Ο υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντεΐφ, κάλεσε τους απανταχού Παλαιστίνιους να πολεμήσουν κατά του Ισραήλ, δηλώνοντας ότι «αυτή είναι η ημέρα της μεγαλύτερης μάχης για να τερματιστεί η τελευταία κατοχή επί γης».

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν σκληρά βίντεο με αιχμαλώτους γυναίκες από το Ισραήλ και λιντσάρισμα Ισραηλινών στρατιωτών.

Σχετικά Άρθρα