Κύριο ΘέμαΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Την τελευταία εβδομάδα είναι οι σωστές οι εκλογές… Προβάδισμα Κριτσίνη στα Άβδηρα, Τσέπελης στην Ξάνθη, Ριτβάν Ντελή Χουσεήν στην Μύκη

Τελειώνει και αυτή η εβδομάδα και πάμε ουσιαστικά στην τελική ευθεία… Οι παλιοί αυτοδιοικητικοί λέγανε ότι ουσιαστικά οι ψηφοφόροι αποφασίζουν τι συνδυασμό θα ψηφίσουν 15 με 20 μέρες πριν και την τελευταία εβδομάδα απλά διαλέγουν των υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο που θα σταυρώσουν. Έτσι τις τελευταίες μέρες το κλίμα θερμάνθηκε όχι μόνο στους κεντρικούς Δήμους, αλλά και σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Στην πόλη μας άρχισαν ήδη οι πρώτες συγκεντρώσεις των συνδυασμών και άνοιξαν όλα τα εκλογικά κέντρα. Όλοι έκαναν υπερπροσπάθεια να συμπληρώσουν τους συνδυασμούς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί και πολλές αξιόλογοι συμπολίτες μας να βρίσκονται επί ποδός για το κυνήγι της σταυροδοσίας!!!

Το καθήκον των πολιτών είναι η επιλογή των αρίστων, ή καλυτέρων κατά την δική του κρίση, που θα γίνει σε λίγες μέρες πίσω από τα γνωστά μας παραβάν κρατώντας στα χέρια αυτές τις… «βοϊδόγλωσσες» με τον κατάλογο των υποψηφίων.

Σύμφωνα με τα διαδιδόμενα στα… «πηγαδάκια», στις καφετέριες και όπου αλλού γίνονται συζητήσεις επί του θέματος, για μεν την Περιφέρεια ΑΜΘ, ενώ ο Χρήστος Μέτιος πήγαινε πολύ δυνατά, εντούτοις μετά τις φωτιές στον Έβρο και την Ροδόποη υπήρξε μια μεταστροφή του κόσμου στον Χριστόδουλο Τοψίδη, στο δε «προπύργιο του Μέτιου» την Ξάνθη, άρχισε αυτές τις μέρες να τον επηρεάζει αρνητικά το θέμα του μειονοτικού γυμνασίου – λυκείου (θέμα που πρέπει να «μαζευτεί» άμεσα) και άρα θα χρειαστεί εκεί να φουλάρουν και οι δύο (Μέτιος – Τοψίδης) τις μηχανές τους, για να δούμε ποιος τελικά θα φτάσει το νήμα.

Στην Ξάνθη όπου ο Τσέπελης πάει πολύ δυνατά δεν βγει από την πρώτη Κυριακή (με 43%) θα περάσει στην δεύτερη με τον Μελισσόπουλο.

Στην Μύκη έχει σαφές προβάδισμά ο Ριτβάν Ντελή Χουσεήν ο νυν δήμαρχος και μένει να δούμε ποιος από τους άλλους τρεις συνυποψήφιους του θα είναι στην δεύτερη Κυριακή.

Στον Τόπειρο ο Μίχογλου βγήκε ήδη άνευ αντιπάλου.

Ενώ στα Άβδηρα μετά την συνένωση Δόντσου – Κριτσίνη έγινε η μεγάλη ανατροπή και για πρώτη φορά ο Τσιτιρίδης είναι σε δύσκολη θέση, με τον Κριτσίνη να έχει σαφέστατο προβάδισμα όχι μόνο στο Σέλερο και τα Άβδηρα αλλά αυτήν την φορά χτυπάει σας ίδια και την ίδια την Βιστωνίδα, αφού έβαλε πολύ αξιόλογους και δυνατούς υποψηφίους. (Στα Άβδηρα δεν θα έχουμε δεύτερη Κυριακή γιατί στην ουσία είναι δύο οι συνδυασμοί, όποιος έρθει πρώτος έστω και με μία ψήφο κερδίζει!!!).

Σχετικά Άρθρα