Ελλάδα Τελευταία Νέα

Απόγνωση και 2η φορά στον Βόλο – Πλημμυρισμένο το 80% της πόλης – Αποκομμένο και πάλι το Νότιο Πήλιο 

Για δεύτερη φορά μέσα σε 20 ημέρες, η πόλη του Βόλου δοκιμάζεται σκληρά από το καταστροφικό πέρασμα της νέας κακοκαιρίας Elias που χτύπησε χθες το βράδυ τη Μαγνησία. Οι τεράστιες ποσότητες νερού προκάλεσαν ξανά την υπερχείλιση του χειμάρρων Κραυσίδωνα και Άναυρου (στα ανατολικά της πόλης) ,οι οποίοι  «έσπασαν» και πλημμύρισαν τις γύρω – ήδη πληγείσες από τον Daniel – περιοχές. 

Η πόλη ξανά δεν έχει ρεύμα και νερό και οι κάτοικοι δε δεκάδες γειτονίες είναι σε απόγνωση. 

Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί και το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, όπου πλημμύρισαν τα υπόγεια του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς και άλλοι χώροι του, ευτυχώς όχι τμήματα όπου νοσηλεύονται ασθενείς, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την απάντληση των υδάτων.

Αποκομμένα και πάλι τα χωριά στο Νότιο Πήλιο 

Όλα τα προάστια του Βόλου με κατεύθυνση προς το παραλιακό Πήλιο έχουν αποκλειστεί λόγω των ρεμάτων που “κατέβασαν” στη θάλασσα χιλιάδες τόνους νερού και κατέστρεψαν δρόμους και κάθε είδους υποδομές.

Αποκομμένη οδικά παραμένει όλη η περιοχή προς Αγριά, Άνω και Κατω Λεχώνια και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου από το ρέμα Ματσάγγου στην Αγριά.

Οι εικόνες είναι τραγικές στην Αγριά όπου έχουν καταστραφεί όλοι οι δρόμοι, πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει,επιχειρήσεις στο παραλιακό μέτωπο έχουν καταστραφεί,αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα,το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει υποστεί ζημιές.Ίδιο σκηνικό και στα Άνω και Κάτω Λεχώνια ,όπως και στα Πλατανίδια. Έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο στην Παιδόπολη και στην Αγριά και δεν υπάρχει οδική σύνδεση με το Βόλο.

Καταστροφές έχουμε επίσης στη Μακρυνίτσα που επίσης βρίσκεται αποκλεισμένη οδικά. 

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα