Κύριο ΘέμαΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Σάκης Κριτσίνης: Καταχρεωμένη η ΔΕΥΑ Αβδήρων. Χρωστάει πάνω από 2,6 εκατομμύρια ευρώ

Η παράταξη μας «ΤΩΡΑ Όλοι Μαζί Μπορούμε» κι εγώ προσωπικά, εδώ και χρόνια κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική διαχείριση της ΔΕΥΑ Αβδήρων!!!

Έχουμε προειδοποιήσει, σε έντονους τόνους για τα ανυπέρβλητα προβλήματα στα οποία έχει φέρει η σημερινή διοίκηση της κας Ζουρνατζίδου και ο ίδιος ο Δήμαρχος Τσιτιρίδης την επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης.

Για χρόνια αντί να ακολουθήσουν πολιτική εξυγίανσης, σπαταλάνε τους λιγοστούς πόρους σε απευθείας αναθέσεις σε αρεστούς. Αλήθεια αναρωτιόμαστε αν ήταν δικά τους τα χρήματα έτσι θα τα σκορπούσαν;  Με αυτόν τον τρόπο;

Εμείς «φωνάξαμε» στα Δημοτικά Συμβούλια, μιλήσαμε στα μέσα ενημέρωσης, ζητήσαμε να γίνει καλύτερη διαχείριση, και το κάνουμε αυτό εδώ και χρόνια, αλλά αυτοί, αγνοούν μέχρι και τα θεσμικά όργανα και τους δημότες των Αβδήρων που προβληματίζονται με την κατάσταση και συνεχίζοντας το γνωστό τους έργο.

Χθες λοιπόν σε επικοινωνία που είχα με την διεύθυνση της ΔΕΥΑ Αβδήρων, ρωτώντας ακόμη μια φορά σχετικά με την κατάσταση των οικονομικών της επιχείρησης, πληροφορήθηκα ότι η ΔΕΥΑ Αβδήρων είναι χρεωμένη με  ένα ποσό άνω των 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος του ποσού να οφείλεται στην ΔΕΗ!!!

Ο κ. Τσιτιρίδης και η διοίκησή που έχει ορίσει στην ΔΕΥΑ αφήνουν χρέη στην επόμενη δημοτική αρχή 2.600.000,00 ευρώ (δύο εκατομμύρια εξακόσιες χιλιάδες ευρώ). Την ίδια ώρα κάτοικοι των οικισμών λένε το νερό νεράκι με συνεχείς διακοπές και μικρή πίεση.

Ξεκαθαρίζουμε ότι ως νέα Δημοτική αρχή θα ζητήσουμε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο προτού παραλάβουμε και για τα αποτελέσματα θα ενημερωθούν οι δημότες μας.

Στις 8 Οκτωβρίου τα Άβδηρα γυρίζουν σελίδα!!!

Αθανάσιος Κριτσίνης

Υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων

Σχετικά Άρθρα