ΡοδόπηΤελευταία Νέα

Υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον ΙΝ Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Κομοτηνή (φωτογραφίες)

Την Κυριακή 17/09/2023, υποδεχθήκαμε με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων πιστό αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος Παναγίας Σουμελά από την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά Βερμίου.

Η υποδοχή έγινε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, του Εφημέριου του Ναού πατρός Γρηγορίου Βουλγαρέλη, πλήθος ιερέων και διακόνων με τη συμετοχή πλήθος κόσμου, εκπροσώπων τοπικών, δημοτικών, περιφεριακών αρχών, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κομοτηνής καθώς και Ποντιακοί Σύλλογοι του Ν. Ροδόπης και Ν. Έβρου.

Ακολούθησε περιφορά όπου με παραδοσιακές στολές μέλη των ποντιακών συλλόγων και ποντιακές λύρες συνόδευσαν την Εικόνα στον Ναό με μια στάση στην είσοδο για να ακουστεί το ποντιακό τραγούδι αφιερωμένο στην Παναγία και στη συνέχεια χορευτές του Συλλόγου “Ο ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ” να χορέψουν τον Πυρρίχιο.

Εν συνεχεία ακολούθησε ο Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη, καθώς το χορό διεύθυνε ο χοράρχης κ. Ασπιώτης Σπυρίδων με τη χορωδία του. Η εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Κομοτηνής.

Ιερά Μητρόπολις Μαρωνείας

 

Σχετικά Άρθρα