ΑθλητικάΤελευταία Νέα

Νίκη του ΑΟΞ με 2-1 στην παράταση απέναντι στον Φίλιππο Δροσερού

Μεγάλη νίκη του ΑΟΞ με 2-1 στην παράταση απέναντι στον Φίλιππο Δροσερού για την πρώτη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης. Ένα ματς που διεξήχθη μπροστά σε πολλούς φιλάθλους των δύο ομάδων, σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, καθαρά ποδοσφαιρική και που στο τέλος βρήκε μεγάλους νικητές τους παίκτες του “Δημόκριτου” που κάνανε την μεγάλη επιστροφή παρά το αρχικό σοκ. Μια πρόκριση απέναντι σε ομάδα Α! ΕΠΣ που θεωρείται σύλλογος που κοιτάζει πάντα ψηλά βαθμολογικά, σε μια δύσκολη έδρα αλλά στο τέλος χαμογέλασε το συγκρότημα του Χρήστου Μαλαδένη.

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΑΟΞ

 

ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Ξάνθη στο πρώτο μέρος είχε την κυκλοφορία της μπάλας, πίεσε από τα “φτερά” αλλά δεν βρήκε ουσία. Μάλιστα στην πρώτη επίσκεψη εντός περιοχής του αντιπάλου ήρθε και το τέρμα. Έστω…με τον τρόπο που ήρθε και σηκώνει συζήτηση.

Στο 5′ φάουλ του Λαζαρίδη, κεφαλιά του Μ. Μαλαδένη, άουτ η μπάλα. Στο 12′ σέντρα του Πουτακίδη, μονοκόμματο σουτ του Μιχάλη Μαλαδένη άουτ. Στο 20′ ο Αποστολίδης μπήκε περιοχή, σούταρε αλλά η μπάλα λίγο άουτ. Στο 21′ ο ΑΟΞ ζητάει πέναλτι σε προτεταμένο χέρι (όπως αρχικά φάνηκε) παίκτη του αντιπάλου, “παίζεται” ο διαιτητής. Στο 28′ ο Λαζαρίδης παίρνει την μπάλα και σουτάρει , ελάχιστα άουτ.

Φτάσαμε στην φάση του 32′, με την πρώτη επίσκεψη του αντιπάλου στα καρέ του Αραμπατζή . Ο αντίπαλος εξτρέμ Τουγιάλ μπαίνει περιοχή, ο Κιουρτ παίρνει καθαρά μπάλα με προβολή, αλλά ο διαιτητής του αγώνα καταλογίζει το πέναλτι που έφερε τα παράπονα όλης της ομάδας. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ρετζέπογλου , ο Αραμπατζής απέκρουσε αλλά με την βοήθεια του δοκαριού η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα

Αυτό “πάγωσε” τον ΑΟΞ και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 1-0.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο δεύτερο μέρος η είσοδος Σπυριδωνίδη άλλαξε την εικόνα του αγώνα επιθετικά. Ο Ξανθιώτης χαφ πάτησε περιοχή, προσέφερε τον παραπάνω παίκτη μπροστά και δημιούργησε καταστάσεις που έγειραν το ματς υπέρ του ΑΟΞ με τα δύο τέρματα που πέτυχε.

Στο 47′ ο Λαζαρίδης φάουλ σε καλή θέση, βγάζει ο Καρανταής του Δροσερού.

Στο 50′ ο Σπυριδωνίδης σουτάρει, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας. Στο 55′ σέντρα του Αποστολίδη, δεν μπόρεσε κανείς να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 58′ νέο σουτ του Σπυριδωνίδη, η μπάλα άουτ.

Το διάστημα 58-75′ είχε κατοχή και στημένες φάσεις από πλευράς ΑΟΞ αλλά χωρίς ουσία ενώ στο γήπεδο προστέθηκε και ο Ιντζέ στα χαφ. Στο 75′ ο Βαγγ. Μαλαδένης παίρνει την μπάλα περιοχή, τετ-α-τετ με τον Καρανταή πλασάρει, βγάζει ο τερματοφύλακας, στην επαναφορά ο Σπυριδωνίδης σούταρε και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 89′ ίσως η φάση του αγώνα. Το Δροσερό σε στημένη φάση και σουτ του Λούκας από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από λάθη της άμυνας που έχασε τον παίκτη στην “πλάτη” της, παραλίγο…να κάνει το buzzer beater όμως ο Αραμπατζής ήταν εκεί.

Στο 90′ και την τελευταία φάση του αγώνα πριν την παράταση, ο Λαζαρίδης το φάουλ, σωτήρια σε κόρνερ ο Καρανταής.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ Α! ΜΕΡΟΣ

Στο πρώτο μέρος της παράτασης όσο περνούσε η ώρα η ομάδα πίεζε, παρά την νέα σπουδαία φάση του Δροσερού με το εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Ζιπίδη που “έβγαλε” ο Αραμπατζής εκ νέου.

Στο 100′ φάουλ του…Κιαχίδη, σε κόρνερ ο Καρανταής που μαζί με τον Καρατζά κρατούσαν όρθιο το Δροσερό στην άμυνα.

Στο 103′ ο Φικρή Ιντζέ στην “πλάτη” της άμυνας του Δροσερού, προλαβαίνει τον Καρανταή, πλασάρει ψηλοκρεμαστά…βγάζει σωτήρια πάνω στην γραμμή ο υψηλόσωμος Καρατζάς.

Β! ΜΕΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΟΞ έπεσε αγωνιστικά, είχε τον έλεγχο μεν, αλλά τα πόδια για την περίοδο είναι “βαριά” για παιχνίδι παράτασης. Το Δροσερό όπως σε όλο το ματς προσπάθησε στην “κόντρα” και με μεγάλες μπάλες να βρει την πλάτη της άμυνας μας αλλά τα στόπερ μας ανταποκρίθηκαν.

Ώσπου φτάσαμε στο 120′, τελευταία φάση. Ο Σπυριδωνίδης με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή εκτέλεσε και έκανε δύο τα τέρματα του. Μεγάλη πρόκριση για τον ΑΟΞ στην επανεκκίνηση του !

Αγωνίστηκαν ως αλλαγή οι :

Σπυριδωνίδης αντί για Κιουρτ (45′)

Ιντζέ Φεκρή αντί Αποστολίδη (60′)

Παπάς αντί Πουτακίδη (70′)

Κρυστάλης αντί Φλώρου (112′)

Διαιτητής ο Μόσχος Γκαϊτατζής, επόπτες οι Χρυσέλης Γ. και Κουτσογιάννης

 

Σχετικά Άρθρα