Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Ένα ταξίδι στον χρόνο της γλυκιάς αθωότητας με ξεναγό την Τάνια Καπετανοπούλου στην Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης

Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης : Μπήκαμε στη μηχανή του χρόνου και το ταξίδι ξεκίνησε! 

Μια πρωτότυπη και ευφάνταστη έκθεση που την ιδέα για την πραγματοποίησή της είχε η κ. Τάνια Καπετανοπούλου  και πήρε σάρκα και οστά  έχοντας στο πλευρό της εμπνευσμένους συνεργάτες και  πολύτιμους βοηθούς.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι ο κ.  Θεόδωρος Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών Ροδόπης κ. Αργύρης Μπίστας και η κ.  Ελπίδα Ευφραιμίδου  από τη Δημοτική Πινακοθήκη.

Μια ιδέα που πίστεψαν και στήριξαν ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ηλίας Ασκαρίδης.

Τάνια Καπετανοπούλου : Ανοίγουμε το σεντούκι με τις μνήμες και προσπαθούμε να γλυκάνουμε τη ζωή μας  – Όταν ένα παλιό αντικείμενο ή μία φωτογραφία έχει να μας διηγηθεί μία ιστορία

Στόχος μας είναι το κάλεσμα ανθρώπων με τους ίδιους προβληματισμούς και τις ίδιες ανησυχίες, τόνισε η κ. Καπετανοπούλου και πρόσθεσε πως ο καθένας μας μπορεί να ξεκλειδώσει  τις μνήμες και τα συναισθήματα με ένα “κλειδί” που μπορεί να είναι ένας καλός λόγος, μία ωραία σκέψη ή βλέποντας ένα παλιό αντικείμενο.

Σκοπός του εγχειρήματος η διάδραση,  η επικοινωνία και η αντίληψη του κόσμου από μία άλλη οπτική μέσα στον χρόνο και τον χώρο.

Πηγή της ομορφιάς πολλές φορές είναι τα απλά και τα καθημερινά, εξηγεί στην κάμερα του η κ. Καπετανοπούλου, αρκεί να σκύψουμε και να τα δούμε με μία διαφορετική ματιά. Αυτό θέλουμε να περάσουμε ως μήνυμα και ως τάση. Είμαστε μία ομάδα που μοιραζόμαστε τους ίδιους προβληματισμούς και τις ίδιες ανησυχίες και αυτό θέλουμε να γίνει το έναυσμα για να δημιουργηθεί μια τάση που θα είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης μας ώστε ο επισκέπτης να γνωρίζει την τοπική ιστορία μέσω μίας άλλης προσέγγισης, κατέληξε η κ. Καπετανοπούλου.  

Η έκθεση  φωτογραφίας έχει ως σκοπό να ανακαλέσει μνήμες και συναισθήματα. Παράλληλα λειτουργεί θεματική έκθεση παλιών αντικειμένων ενώ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά εδέσματα της πόλης μας.

Η Διαδραστική Έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό, εντάσσεται  στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης και θα λειτουργεί  στη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης από τις 2 έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Επίσης στον εξωτερικό χώρο  λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με σύστημα Braille για άτομα με προβλήματα οράσεως όπου θα είναι προσβάσιμος για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σχετικά Άρθρα