Κύριο ΘέμαΠολιτισμόςΤελευταία Νέα

Σήμερα η συναυλία με τον Γιάννη Διονυσίου στις Γιορτές Παλιάς Πόλης

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

20:30 Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

Συναυλία Γιάννης Διονυσίου

O Γιάννης Διονυσίου είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και ελπιδοφόρους ερμηνευτές της γενιάς του και έχει ξεχωρίσει για το σπάνιο ταλέντο του. Μπορεί να ανταπεξέλθει με άνεση σε όλο το φάσμα του τραγουδιού και ξεχωρίζει τόσο για το αναγνωρίσιμο χρώμα της φωνής του όσο και για την ερμηνευτική του δύναμη. Ένα επιπλέον στοιχείο που τον κάνει ξεχωριστό είναι η μεγάλη έκταση της φωνής του που του δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί με άνεση σε όλο το φάσμα του εμπνευσμένου ελληνικού τραγουδιού. Έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του σπάνιου ταλέντου του με τις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις του και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη σημαντικών καλλιτεχνών που έχουν μοιραστεί μαζί του το έργο τους επί σκηνής. Μετά τις soldout παραστάσεις του τον χειμώνα στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο Γιάννης Διονυσίου θα περιοδεύσει στην Ελλάδα για να παρουσιάσει στο κοινό αγαπημένα κλασικά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια που τον έχουν καθιερώσει ως πρεσβευτή αυτής της μεγάλης μουσικής μας παράδοσης στο νεανικό κοινό, καθώς και νέα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο πρώτο προσωπικό του album που θα κυκλοφορήσει σύντομα και υπογράφουν καταξιωμένοι δημιουργοί.

Οργάνωση: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

18:30 Πλατεία Δημοκρατίας, (σημείο εκκίνησης)

Ξενάγηση στον παραδοσιακό οικισμό

Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι περίπου 90 λεπτά και είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες στη σελ. 9.

19:00 Θεματικό Πάρκο Λιμνίο

Παιδική διαδραστική εκδήλωση «Μαγεία ή Επιστήμη

Οι μικροί επιστήμονες 6-11 ετών μπαίνουν στο εργαστήριό τους και ετοιμάζουν τρία εντυπωσιακά πειράματα με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Δημιουργούν τις δικές τους ηφαιστειακές πέτρες, τα δικά τους φανταστικά ψαράκια και τα δικά τους χρωματιστά αστέρια! Μέσω της βιωματικής και ανακαλυπτικής μάθησης τα παιδιά έρχονται σε μία επαφή με την φυσική και την χημεία ανακαλύπτοντας μόνα τους: Είναι μαγεία ή Επιστήμη;

Καλούμε λοιπόν όλους αυτούς τους μικρούς επιστήμονες να πειραματιστούν και να διασκεδάσουν μαζί μας!

Επιμέλεια: Κλεονίκη Κεσίδου, Άρτεμις Μισυρλή, Ελένη Κεχαγιά (παιδαγωγοί)

Οργάνωση: Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόληση του ΙΘΤΠ. Είσοδος ελεύθερη

19.00 Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – στην αυλή με τα Χαμάμ

Παιδική διαδραστική εκδήλωση βιβλίου «Χαριστική βιβλιοθήκη»

Σας περιμένουν δυο βιβλία γεμάτα με δράση και με έκρηξη φαντασίας.Ελάτε να τα ανοίξουμε μαζί με τον συγγραφέα ΔικαίοΧατζηπλή και να γνωρίσουμε ένα σωρό παράξενους ήρωες και τις περιπέτειές τους. Αρκούδοι, ακροβάτες, ιππότες, γιγαντιαίοι χιμπαντζήδες, ταχυδακτυλουργοί, αστροναύτες θα μας συστηθούν μέσα από παιχνίδια, γέλιο, δράση, και πολλούς αυτοσχεδιασμούς.

Τα βιβλία του Δικαίου Χατζηπλή κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Οργάνωση: ΦΕΞ – Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – βιβλιοπωλείο Πυργελή. Είσοδος ελεύθερη

20:00 Νεανική και Εναλλακτική Σκηνή – Βασ. Σοφίας και Ύδρας

Συναυλία «Μουσαδές Musicschool».

Με οδηγό την αγάπη για τη μουσική, το MousadesMusicSchool διαθέτει την καλύτερη ομάδα καθηγητών μουσικής σε σύγχρονα όργανα (κιθάρα, μπάσο, drums, πλήκτρα, φωνή).

Κάθε ένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα μουσικών, με γνώσεις που καλύπτουν όλα τα σύγχρονα ακούσματα. Το MousadesMusicSchoolείναι ένα πραγματικό εργαστήριο μουσικής καθώς μαθητές και καθηγητές αλληλεπιδρούν, μαθαίνουν, μοιράζονται, διασκεδάζουν, γίνονται μία μεγάλη παρέα και ανακαλύπτουν μαζί τη τέχνη της μουσικής. Χρόνια τώρα, κάθε νέος μαθητής γίνεται και ένα νέο μέλος στη μεγάλη μουσική οικογένεια του σχολείου και αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι καθώς οι φιλίες, οι παρέες και η προσωπική επαφή είναι ο ιδανικότερος καταλύτης για τη μουσική. Γι’ αυτό και κάθε μας συναυλία ή εκδήλωση είναι μία ευκαιρία για να γιορτάσουμε όλοι μαζί!

20:30 Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο (κεντρικής πλατείας)

Θεατρική παράσταση« Κ.Α.Π.Η. και … ψύχραιμοι »της Μαρίας Κίτρα

Το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης, παρουσιάζει την προσπάθεια μαθητών μαθητριών και εκπαιδευτικών στις εκδηλώσεις των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Η παράσταση εντάσσεται στο Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας με τίτλο «Θεατρικές Διαδρομές» και συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου. Η υποκριτική δεινότητα, ο αυτοσχεδιασμός αλλά και η όλη διαχείρισή της παράστασης από τα παιδιά μας σε αυτή τη μικρή ηλικία όχι μόνο αποτέλεσε έκπληξη για όλους μας, αλλά αποδεικνύει ταυτόχρονα την αγάπη τους για τη συγκεκριμένη δράση και τις τεράστιες δυνατότητές τους όταν υπάρχει όρεξη και ενθουσιασμός. Η Διεύθυνση, όλος ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είναι περήφανοι για το έργο των υπεύθυνων καθηγητριών του προγράμματός μας,Ελευθερίας Αλεξιάδου, Καλλιόπης Μορβάκη και ΦλωρεντίναςΜπίλια και φυσικά για τα παιδιά μας και το αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλείας που πραγματοποιήθηκε και που θα απολαύσουμε.

20:30 Θεματικό Πάρκο Λιμνίο

Παράσταση θεάτρου σκιών από τον θίασο «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

«Ο Καραγκιόζης και το πιθάρι».

Όλος ο κόσμος του μπερντέ σχολιάζει τη βεζυροπούλα. Λένε πως έχει πολλούς αγαπητικούς που πηγαινοέρχονται στο σεράι. Ο πατέρας της γίνεται έξαλλος. Πώς θα τιμωρηθούν όλοι αυτοί που είναι ερωτευμένοι με την κόρη του; Η λύση είναι μία. Θα τους κλείσουν μέσα σ’ ένα πιθάρι. Μετά θα τους αναλάβει ο Βεληγκέκας. Ο Καραγκιόζης βλέπει τους υποψήφιους μνηστήρες να περνούν. Θα τους βοηθήσει να μην κλειστούν στο πιθάρι ή θα πέσει κι αυτός στην παγίδα;

Η συνέχεια στο πανί…

21:00 Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

Παραδοσιακή βραδιά – χορευτικό εργαστήρι «Μακεδονική βραδιά με χάλκινα»

Παίζουν οι μουσικοί: Αλέξανδρος Παπαγεωργόπουλος, κλαρίνο. Θοδωρής Σιταράς, τρομπέτα. Γιώργος Δεληολάνης, τρομπέτα. Κίμων Τερζίδης, ακορντεόν. Στάθης Παρασκευόπουλος, γκράν κάσα

Οργάνωση: ΦΕΞ | Χορευτικό εργαστήρι ΦΕΞ 

21:00 Στέκι Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, οδός Ιωακείμ Σγουρού

Οι ήχοι της Ανατολής από την Καππαδοκία μέχρι την Σμύρνη συντροφιά με εκλεκτούς μεζέδες.

21:00 Στέκι Συλλόγου Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες», πάρκο Λιμνίου

Παραδοσιακό ποντιακό γλέντι με τους Γιώργο Ορφανίδη (τραγούδι),Κώστα Καλούση (τραγούδι), Αντώνη Νικηφορίδη (λύρα), Κώστα Τσαρμαντίδη (νταούλι) και τα παιδιά του συλλόγου Μιχάλη Θεοχαρίδη (τραγούδι), Γιώργο Καπαγερίδη (λύρα), Μιχάλη Μαυρόπουλο (λύρα) και Νεκτάριο Κανδυλίδη (πλήκτρα).

21:00 Στέκι Πολιτιστικού Συλλόγου Βίστωνες, (πλατεία Ματσίνη)

Παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Πλατάνου»

21:00 Στέκι Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης, πάρκο Λιμνίου.

Παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα «Θράξιον».Τους Θράξιον αποτελούν οι: Γιάννης – Ραφαήλ Λαγκάνης στη γκάιντα, Γιάννης Παπαχατζάκης στο λαούτο και τραγούδι, Χρήστος Κακατάτσιος στο ακορντεόν, Κώστας Αρβανιτίδης στα κρουστά και ΒάνιαΚαραμπιγίκη στο τραγούδι.

23:00 Πλατεία Μητροπόλεως. Στέκι Πολιτιστικού Συλλόγου «Κάβειροι»

Βραδιά disco

Σχετικά Άρθρα