ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Βασίλης Παπαδόπουλος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «ΜΠΡΟΣΤΑ» και υποψήφιο Δήμαρχο το Σάββα Μελισσόπουλο

Ονομάζομαι Βασίλης Παπαδόπουλος.

Είμαι 52 ετών, κατάγομαι από το Διδυμότειχο και από το 1981 κατοικώ στην Ξάνθη με διαλείμματα για σπουδές και εργασία. Είμαι παντρεμένος και έχω μία κόρη.

Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκα στην Εσωτερική Παθολογία στα Νοσοκομεία Ξάνθης και Αλεξανδρούπολης. Εκπόνησα τη διδακτορική μου διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο αντικείμενο της Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Υπηρέτησα ως Πανεπιστημιακός Δάσκαλος στη βαθμίδα του Λέκτορα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Εργάστηκα επί 15ετία ως ιδιώτης Παθολόγος στην Ξάνθη. Διορίστηκα με το βαθμό του Διευθυντή στο Γ. Ν. Ξάνθης και διετέλεσα Επιστημονικός Υπεύθυνος του Παθολογικού Τμήματος. Συμμετείχα ως μέλος στην Επιτροπή Εξετάσεων Ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Διετέλεσα μέλος της Επιτροπής Ορφανών Φαρμάκων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Από έτους περίπου εργάζομαι στη Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «ΑΚΕΣΙΟΣ» στο Βανιάνο Ξάνθης. Είμαι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Το 2019 εκλέχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας». Παραιτήθηκα το 2021 παραδίδοντας την έδρα στην παράταξη και ξεκινώντας ταυτόχρονα αγώνα για όσο το δυνατόν ευρύτερη συνεργασία πολιτικών (και όχι κομματικών) δυνάμεων που θα διεκδικήσουν τη Διοίκηση του Δήμου Ξάνθης στις επερχόμενες Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Εδώ και δυόμισι χρόνια τρεις Δημοτικές Παρατάξεις ένωσαν τις δυνάμεις τους με μπροστάρη το Σάββα Μελισσόπουλο έχοντας ως στόχο τη διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής στις εκλογές του Οκτωβρίου. Όλοι οι συμμετέχοντες στην προσπάθεια αυτή έκαναν στην άκρη κάθε κομματική ή συντεχνιακή ταυτότητα και πρόκριναν, ως μοναδικό στόχο, τη συνεργασία άνευ όρων, ανταλλαγμάτων και υποσχέσεων – μία συνεργασία που έχει στόχο να ενώσει και όχι να διαιρέσει περαιτέρω τον κόσμο της Ξάνθης.

Η βασική ανάγκη για το εγχείρημα αυτό προέκυψε από την αδύναμη και αναποτελεσματική τρέχουσα Διοίκηση του Δήμου Ξάνθης, το αποτέλεσμα της οποίας αποτυπώνεται στην τραγική κατάσταση που βιώνουμε ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων, την άναρχη κυκλοφορία και στάθμευση, τη δυσχέρεια χρήσης ποδηλάτου και αναπηρικού αμαξιδίου, τη φθίνουσα πορεία του τουρισμού, την άνευ ουσίας υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των καλλιτεχνικών θεσμών, τη φθορά των αθλητικών εγκαταστάσεων – για να μην αναφέρω τη μηδενική συνεισφορά στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και της υγείας που με καίει προσωπικά.

Στην προσπάθεια αυτή πολλοί, μεταξύ αυτών και εγώ, θυσιάσαμε κόπο και χρόνο: όχι γιατί μας περίσσευαν αναγκαστικά – οι περισσότεροι στερηθήκαμε πολύτιμους προσωπικούς πόρους ανάπαυσης και άνεσης, απαραίτητους στην ήδη απαιτητική βιοτή μας – αλλά γιατί πάνω από όλα κυριάρχησε η κοινή πεποίθηση ότι έχουμε ευθύνη για το μέλλον του τόπου στον οποίο ζούμε. Σε μας, λοιπόν, που έχει γίνει πεποίθηση ότι ο κοινός στόχος υπερβαίνει σε σημαντικότητα τον ατομικό, και ότι το ατομικό καλό διέρχεται μόνο μέσα από το κοινό καλό, πέφτει η ευθύνη να παρουσιάσουμε μία όσο το δυνατόν ολοκληρωμένη, ρεαλιστική και άμεσα εφαρμόσιμη πρόταση – προοπτική και να τη θέσουμε ενώπιον της κρίσης των συνδημοτών μας.

Για τους πιο πάνω λόγους επέλεξα να είμαι εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό «ΜΠΡΟΣΤΑ» και υποψήφιο Δήμαρχο το Σάββα Μελισσόπουλο.

Ζητώ την καθ’ όλα τιμητική στήριξη των συμπολιτών μου στην προσπάθειά μου να εκλεγώ Δημοτικός Σύμβουλος και, κυρίως, να συμμετέχω στη Διοίκηση του Δήμου Ξάνθης με Δήμαρχο το Σάββα Μελισσόπουλο μέσα από ένα καθαρό και τίμιο αγώνα.

Προτεραιότητές μου είναι:

  • Η ίδρυση και λειτουργία Δημοτικών Ιατρείων (Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Ξάνθης και Δημοτικό Ιατρείο Σταυρούπολης),
  • Η εκπόνηση προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής και ψυχικής υγείας στα σχολεία και
  • Η θέσπιση κινήτρων για ολοκλήρωση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συνέχιση σε τριτοβάθμιο επίπεδο σε παιδιά ευπαθών ομάδων (π.χ. Ρωμά).

Χρειαζόμαστε και πολιτική δύναμη (και όχι κομματική) για να βοηθήσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο. Εύχομαι η ανταπόκριση των συνδημοτών μου να είναι θετική και να μας γεμίσει χαρά, αυτοπεποίθηση και δύναμη να φέρουμε σε πέρας ό,τι ξεκινήσαμε. Από τη μεριά μας, η πρόταση που με σεβασμό απευθύνουμε είναι η ελάχιστη αναγνώριση του καθημερινού αγώνα του καθενός μας.

Βασίλης Παπαδόπουλος

Ιατρός Παθολόγος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «ΜΠΡΟΣΤΑ» και υποψήφιο Δήμαρχο το Σάββα Μελισσόπουλο

Σχετικά Άρθρα