ΚόμματαΤελευταία Νέα

Παρέμβαση Βούλας Μαχαιρίδου, υποψήφιας δημάρχου Αβδήρων με τη Λαϊκή Συσπείρωση (31/8/2023)

Καταθέσαμε σήμερα το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Αβδήρων. Ψηφοδέλτιο που αποτελείται από 53 αγωνιστές και αγωνίστριες, σχεδόν διπλάσιο από το ψηφοδέλτιό μας στις εκλογές του 2019.

Η  συμμετοχή πολλών ανθρώπων για πρώτη φορά στο ψηφοδέλτιό μας, εργαζόμενων, γυναικών, φοιτητών, ανθρώπων του πολιτισμού, απόμαχων της δουλειάς, με σημαντική παρουσία στην κοινωνία, μας γεμίζει αισιοδοξία ότι φέτος μπορούμε πράγματι να έχουμε δυναμική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο των Αβδήρων.

Η πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη από τους συνδυασμούς Τσιτιρίδη – Κριτσίνη, δε σημαίνει τίποτα άλλο από αυτό που σήμερα ζουν οι εργαζόμενοι που κατοικούν στον Δήμο Αβδήρων. Φορομπηξία, ακριβά τέλη στο όνομα της ανταποδοτικότητας, άρα ξεζούμισμα των πολλών και κέρδη για τους λίγους.

Για εμάς ανάπτυξη είναι αυτή που έχει κοινωνικό πρόσημο, αυτή που στηρίζει την κοινωνία και τις λαϊκές οικογένειες αναπτύσσοντας δομές κοινωνικής πολιτικής, προστασίας του περιβάλλοντος και της ζωής, που αναπτύσσει και στηρίζει τον πολιτισμό συνδεδεμένο με την ιστορία του τόπου και τους αγώνες του λαού του, που στηρίζει τον δωρεάν-μαζικό λαϊκό αθλητισμό με υποδομές και προσωπικό.

Στις τοπικές εκλογές μπορεί με την ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να δυναμώσει και στον Δήμο Αβδήρων  το ρεύμα αμφισβήτησης, που θα ενισχύσει τη διεκδίκηση για: 

  • Γενναία κρατική χρηματοδότηση στους δήμους.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση του ήδη υπάρχοντος. Για να στελεχωθούν άμεσα κρίσιμες υπηρεσίες, όπως οι παιδικοί σταθμοί.
  •  
  • Ανακούφιση των εργαζομένων, ανέργων και των μικρών επαγγελματιών του δήμου. Κατάργηση και γενναία μείωση των δημοτικών τελών, κατάργηση χαρατσιών και φόρων. 
  • Ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, με μόνιμο προσωπικό και απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, με Μέσα Ατομικής Προστασίας.
  • Δημιουργία ελεύθερων χώρων πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού. Αξιοποίηση των λουτρών της Ποταμιάς, του κάμπινγκ του Μυρωδάτου, των παιδικών κατασκηνώσεων στα Άβδηρα για δωρεάν χρήση από τον λαό με παράλληλη διεκδίκηση γενναίας κρατικής χρηματοδότησης, μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα.
  • Επίλυση προβλημάτων σχολικής στέγης. Τα παιδιά μας δεν μπορούν να φοιτούν το 2023 σε κοντέινερ! Σχολεία καθαρά με το απαραίτητο ανά σχολική μονάδα μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου, το οποίο θα μπορεί να καλύπτει όλες τις ανάγκες καθαριότητας των σχολείων.
  • Άμεση ολοκλήρωση του δευτεροβάθμιου ελέγχου στατικότητας και αναβάθμιση της αντισεισμικής προστασίας όλων των υφιστάμενων σχολικών και δημοτικών κτιρίων που έχουν κατασκευαστεί με βάση παλαιότερες προδιαγραφές και κανονισμούς. Επικαιροποίηση με βάση όλα τα νέα δεδομένα των σχεδίων εκτάκτων αναγκών, ενίσχυση της πολιτικής προστασίας σε όλα τα επίπεδα.
  • Απαραίτητη αντιπλημμυρική προστασία, ορθή διαχείριση των όμβριων, σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Υπεράσπιση του νερού ως πραγματικού κοινωνικού αγαθού ενάντια στην επιχειρούμενη περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή του.
  • Ανάπτυξη νέων αθλητικών υποδομών του δήμου και αναβάθμιση των υφιστάμενων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες άθλησης των δημοτών και των αθλητικών σωματείων.
  • Ουσιαστική κρατική ενίσχυση όλων των υποδομών Υγείας στον δήμο Αβδήρων, αγροτικά ιατρεία, Κέντρο Υγείας Αβδήρων.
  • Ασφαλή και συχνά δρομολόγια από και προς όλα τα χωριά του δήμου Αβδήρων

Απευθυνόμαστε σε όλους που αντιστέκονται και πάνε κόντρα στις πιέσεις ,στα κάθε είδους ρουσφέτια και ανταλλάγματα, που αγωνιούν για τον τόπο και αναζητούν μια διέξοδο και προοπτική γι’ αυτόν, που αγαπούν τα χωριά τους και παλεύουν να τα κρατήσουν ζωντανά με νύχια και με δόντια, που τα θέλουν όμορφα με υποδομές με πλήρη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που θέλουν να ζουν και να παράγουν σε αυτά. Που δεν βάζουν τη ζωή τους στο ζύγι του κέρδους των καπιταλιστών.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι στέκονται απέναντι στην απογοήτευση, στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό που καλλιεργούν όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις αφού φαίνεται καθαρά ότι η προγραμματική σύγκλιση που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή, στους δήμους και τις Περιφέρειες γίνεται κυριολεκτικά ταύτιση καθώς δεν υπάρχουν διακρίσεις στην εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής από δημοτικές ή περιφερειακές αρχές που ανήκουν στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ ή σε δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους που όμως ακουμπούν σε αυτά τα κόμματα.

Λέμε σε κάθε άνθρωπο που θέλει να σταθεί με τιμιότητα απέναντι στην σημερινή Δημοτική Αρχή και αναγνωρίζει την ανάγκη για ισχυρή, λαϊκή αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων ότι έχει επιλογή, να γεμίσει με κόκκινα γαρύφαλλα την κάλπη, να δυναμώσει την φωνή του, με ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση.

Για ισχυρή παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρουσιάζουμε λοιπόν τους 25 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Αβδήρων

Αβραμίδης Χαράλαμπος, ελεύθερος επαγγελματίας από τον Πετεινό

Ζάικου Στυλιανή, καθηγήτρια από τη Γενισέα

Καλαϊτζής Γιάννης, συνταξιούχος από τη Διομήδεια

Καραγιαννίδης Γρηγόριος, εργαζόμενος στα ΜΜΕ από τη Γενισέα

Καραγιαννίδης Χριστόφορος, νοσηλευτής στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης από τη Γενισέα

Κωτάκη Παρασκευή, συνταξιούχος από τη Διομήδεια

Μορφίδης Νίκος, άνεργος  από τη Γενισέα

Μουρατίδης Αριστείδης, συνταξιούχος από τη Φελώνη

Μπεμπέκης Νίκος, άνεργος από το Μυρωδάτο

Μυστακίδης Φραντσέσκο, εργαζόμενος στο ΓΝΞ από τη Διομήδεια

Νεοφυτίδου Αγγελική, ιδιωτική υπάλληλος από τη Γενισέα

Νεοφυτίδου Κυριακή, ελεύθερος επαγγελματίας από τον Πετεινό

Νεοφυτίδου Σουσάνα, ιδιωτική υπάλληλος από τον Πετεινό

Οσμάν Σαμή, συνταξιούχος οικοδόμος από το Γρήγορο

Παγκοζίδης Κωνσταντίνος, συνταξιούχος από τη Γενισέα

Παγκοζίδου Φωτεινή, συνταξιούχος από το Ν. Ζυγό

Πάππος Δημήτριος. Συνταξιούχος από τη Γενισέα

Σαμπρή Ογλού Σαμπιχά, ιδιωτική υπάλληλος από τη Γενισέα

Σαραντίδου Δήμητρα, δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Γενισέας

Συμεωνίδης Αριστείδης, ελεύθερος επαγγελματίας από τη Γενισέα

Τιτόπουλος Νίκος, ελεύθερος επαγγελματίας από τη Γενισέα

Τσαχιρίδης Αρκάδιος, συνταξιούχος βιομηχανικός εργάτης από τον Πετεινό

Φυλαχτάκη Ξανθή, συνταξιούχος εργαζόμενη στην Πρόνοια από την Νέα Κεσσάνη

Φυντανάκη Μαρία, συνταξιούχος δημοτική υπάλληλος από τη Συδινή

Χατζηγεωργίου Ραφαήλ, φοιτητής από την Φελώνη.

Τέλος ο συνδυασμός μας κατεβάζει ψηφοδέλτια σε 8 τοπικές κοινότητες, Γενισέα, Διομήδεια, Κουτσό, Σούνιο, Πολύσιτο, Ν. Κεσσάνη, Σέλινο, Μυρωδάτο

Σχετικά Άρθρα