ΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Εμπεριστατωμένη πρόταση από Σ. Κριτσίνη για την τροποποίηση των Ζωνών Προστασίας της συνθήκης Ramsar και των περιοχών Natura 2000 στην παραλιακή Ζώνη

Η συνθήκη Ramsar και η οριοθέτηση των περιοχών Natura 2000, έχουν ως στόχο την αποτελεσματική προστασία της βιοποικιλότητας της λίμνης Βιστωνίδας και της παράκτιας περιοχής που ανήκει στον Δήμο μας.

Με την πάροδο των ετών οι δύο αυτές συνθήκες χρίζουν αναθεώρησης, λόγω  της αλλαγής τους γεωμορφολογικού αποτυπώματος της λίμνης Βιστωνίδας αλλά και της οικιστικής ανάπτυξης της παραλιακής ζώνης.

Γι αυτό επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο – αναθεώρησης προς το Εθνικό Σύστημα Προστατευόμενων Περιοχών, και την υποβολή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, πρόταση για την Αλλαγή ορισμένων Ζωνών Προστασίας, σε περιοχές Μικτού Χαρακτήρα, χωρίς να αλλοιωθεί η αντικειμενική προστασία της οικολογικής, βιολογικής, γεωλογικής, γεωμορφολογικής, ή αισθητικής σημασίας τους.

Η συνθήκη Ramsar είναι σύμμαχος της περιοχής και η αναθεώρησή της θα λειτουργήσει προ όφελος του οικολογικού χαρακτήρα της περιοχής και φυσικά των δημοτών.

Στις 8 Οκτωβρίου τα Άβδηρα γυρίζουν σελίδα!!!

Αθανάσιος Κριτσίνης

Υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων

Σχετικά Άρθρα